Hlavní obsah

Zlínské duo znovu dominuje extralize

PRAHA

Záplava hvězd ze zámoří ani výměna spoluhráče v útoku neotupily atak zlínské dvojice Leška-Balaštík na čelo kanadského bodování hokejové extraligy. Po odchodu Jágra nemá duo v tabulce konkurenci a pronajalo si její první dvě místa. Místo Ondřeje Veselého, jenž zamířil po nevydařeném ruském angažmá do Vsetína, dosadil v této sezóně kouč Bokroš ke dvojici L+B Martina Erata.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Zlínští Petr Leška s Jaroslavem Balaštíkem (uprostřed) vládnou statistikám extraligy.

Článek

Blonďatý útočník Nashvillu se v elitní zlínské formaci bleskurychle zabydlel a jeho výkony mu zajistily i pozvánku na říjnový Karjala cup.

"Musíme hrát trochu jinak než s Ondrou Veselým, on byl klasické bránící křídlo, zatímco Martin Erat je mnohem ofenzívnější. Musíme se tak dohodnout, kdo z nás bude bránit, ale to není problém, vždycky se nějak domluvíme," vypráví momentálně nejproduktivnější muž extraligy Petr Leška.

Žádné hecování

O tři bodíky za ním je jeho parťák z formace Jaroslav Balaštík. Sledují oba pozorně statistiky, hecují se, kdo udělá víc bodů? Kdepak. "Vůbec to nevnímám. Vím, kolik mám bodů, ale jediná důležitá tabulka je ta extraligová," říká Leška.

Příkladnou spolupráci předvedlo komando z města obuvi v úterý v Pardubicích. Při výhře 6:4 si útok připsal dohromady osm bodů, a tak nebýt Jágra, patřila by trojici všechna tři místa na stupních vítězů kanadského bodování.

Cizinu neřeší

Na druhé straně se neprosadil někdejší nejlepší střelec NHL Milan Hejduk, kromě Jágra se Balaštíkovi s Leškou ve statistikách zatím nevyrovnala ani žádná další zámořská hvězda. "Ale soutěž šla kvalitou nahoru, zápasy jsou vyrovnanější," srovnává Leška.

Produktivita jeho lajny nemůže ujít pozornosti ani v zahraničí, ale zlínští fanoušci se o své klenoty zatím obávat nemusejí. "Žádné nabídky z ciziny nemám, až budu po Vánocích podepisovat novou smlouvu, Zlín bude první, s kým budu jednat," slibuje osmadvacetiletý forvard.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice