Hlavní obsah

Je dobře, že mladí trenéři mají zelenou, říká chomutovský kanonýr David Hruška

Chomutov

Velkou tíhu zodpovědnosti na sebe přebírá v probíhajícím ročníku extraligy chomutovský hokejový útočník David Hruška. Svými góly se snaží vytáhnout celek Pirátů z nejspodnějších pater tabulky. A pozitivně vnímá i příchod nových a zároveň mladých trenérů k týmu.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovští hokejisté se radují z výhry nad Zlínem.

Článek

Před reprezentační přestávkou jste vyhráli třikrát v řadě. Kde vidíte příčiny herního i výsledkového zlepšení?

Asi je to i ve změně trenéra. Do týmu se panu Čelanskému povedlo dostat pohodu a zklidnění. Co se týče vlastního projevu, bylo vidět, že už dobře bráníme a málo faulujeme.

Ze střídačky vás vede velmi mladá trenérská dvojice. Jak to berete?

Jirku Čelanského jsem poznal už ve Slavii, kde byl tři roky asistentem Vládi Růžičky, což byla pro něj obrovská škola. Myslím, že Jirka dokázal svoje přednosti už na podzim v Kadani, kterou vytáhl v první lize z posledního místa do elitní čtyřky. A dostal nabídku z Chomutova. Ještě déle znám nynějšího asistenta Zdeňka Skořepu, s nímž jsem dlouho hrál. Mladí trenéři mají zelenou a myslím, že je to v pořádku.

Co říkáte na brankářské rošády v mužstvu?

V první polovině sezóny chytali Matúš Kostúr s Milanem Řehořem. Teď se to vyměnilo a daří se Mírovi Hanuljakovi, který má dobrou formu. Aktuálně nás drží zrovna on, ale tvrdím, že máme tři kvalitní brankáře.

Na dvanácté Karlovy Vary ztrácíte šest bodů. Cítíte šanci na únik z momentálních barážových pozic v tabulce?

Naděje tam pořád je. Pokud existuje, tak se o ní porveme. Ale musíme všechny zbývající zápasy odmakat, a pak se k nám třeba otočí i to potřebné štěstí. V teoretické přípravě jsme studovali video.

Tým bude asi hodně spoléhat i na vaše góly.

Jsem rád, že jsem dal zatím devatenáct branek. Ale jako tým nehledíme na to, kdo skóruje. Potřebujeme se dál zlepšovat v produktivitě a věřím, že se ještě více sehrajeme s novými posilami v ofenzivě. Tomáš Divíšek, Martin Šagát, Vojta Kubinčák i Tomáš Káňa jsou zkušenými hráči, kteří nám zajisté pomohou.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice