Hlavní obsah

Moravec zařídil ve své premiéře Plzni vítězství

PRAHA

Lepší začátek nového angažmá v Plzni si hokejový útočník David Moravec snad ani nedokázal představit. Po čtvrteční výměně za Petra Míku do Vítkovic nastoupil jednatřicetiletý zkušený forvard v centru prvního plzeňského útoku spolu s Martinem Strakou a Radkem Matějovským a svou premiéru před západočeským publikem hned ozdobil vítězným gólem na 3:2.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

"Myslím, že nejdůležitější je fakt, že jsme vyhráli. Určitě to povzbudí naši psychiku," pravil po utkání při setkání s novináři poté, co Západočeši výhrou nad Slavií ukončili svoji minisérii dvou proher na vlastním ledě. Moravec byl spokojen především s výsledkem utkání; gól po skvělé přihrávce prý prostě vstřelit musel.

"Dostali jsme laciný gól, když jsme se spoléhali na to, že bude odpískáno zakázané uvolnění. Postupně jsme se ale dostávali do zápasu, začali si věřit a zaslouženě vyhráli," dodal. Pikantní pro dvojnásobného mistra světa a olympijského vítěze z Nagana bude hned nadcházející nedělní utkání s Vítkovicemi. Už proto, že se s nimi nerozešel zrovna v dobrém.

"Bude to sice pikantní, ale jako zápas roku to neberu," konstatoval s úsměvem. "Člověka trochu zamrzí, že dobré vztahy s vedením Vítkovic ochladly a domnívám se, že je bude těžké znovu narovnat. Jsem ale rád, že mě chtěli v Plzni, a tak beru výměnu pozitivně.

Plzeňský tým sice hraje jiným systémem, než na který jsem byl zvyklý, ale v pětce mám skvělé spoluhráče, takže adaptace pro mě neznamená žádný problém," ujistil Moravec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice