Hlavní obsah

Tři body nám dodají sebevědomí, kvitoval kanonýr Hruška výhru Chomutova nad Plzní

Chomutov

Šestatřicet bodů rozdílu a propastných třináct příček tabulky dělilo hokejisty vedoucí Plzně a posledního Chomutova před vzájemným zápasem na ledě nováčka. A přesto favorit selhal! Obětavě bojující hráči domácího celku vydřeli tři body po vítězství 4:3 a alespoň částečně si posílili naději na únik z barážových pozic.

Článek

První gól Chomutova vstřelil kanonýr David Hruška, který vyrovnáním na 1:1 zavelel k ofenzivě outsidera. „Musíme se snažit vyhrávat bez ohledu na soupeře. A že jsme zdolali zrovna lídra, je bonus navíc. Po špatné první třetině jsme si chyby vyříkali v kabině a nastartovala nás druhá část. Za stavu 4:2 jsme už věřili v bodový zisk. V závěru nás skvěle podržel gólman Hanuljak. Kluci v obraně padali do střel a ubránili jsme se tři minuty v kuse ve čtyřech. Toho si moc ceníme," líčil nejlepší střelec Severočechů.

Tvrdost na obou stranách bral sportovně. „To k hokeji patří. Byly tam fauly a rozhodčí je posoudili podle sebe, k čemuž nemám výhrady," tvrdil útočník. „Vítězství nás může posunout někam dál. Klíčový bude nedělní duel v Karlových Varech. Extraliga je vyrovnaná a určitě se popereme o to, abychom se dostali na vytoužené dvanácté místo, když výš už to asi nepůjde," dodal Hruška.

Hrdinou utkání byl domácí brankář Hanuljak

Nakonec vítěznou trefu proti Plzni si připsal Tomáš Divíšek. „Těší mě, že jsem zápas rozhodl, ale byl to týmový výkon. Stejným stylem však musíme hrát v každém utkání. A věřím, že i naše formace může jít výkonnostně ještě nahoru. Nesmíme se bát agresivity v obraně i v útoku, i když to hodně bolí," mínil zkušený forvard.

Chomutovští velebili i brankáře Miroslava Hanuljaka. „V posledních vteřinách jsme se ocitli pod obrovským tlakem. Kdybych dostal čtvrtý gól, asi by se šlo do prodloužení a ztratili bychom minimálně bod. Takhle jsme se tomu vyhnuli a skalp lídra stavím hodně vysoko," tvrdil unavený, ale spokojený gólman.

Zklamání naopak panovalo na plzeňské straně. „Doplatili jsme na nedisciplinovanost ve třetí třetině. Sami jsme si zápas zkomplikovali, protože jsme si mysleli, že se nám nemůže nic stát," hlesl obránce David Havíř. A uznal i kvality protivníka. „Hanuljak to domácím vychytal," podotkl bek, který ještě loni na jaře slavil v dresu Chomutova postup do extraligy. Však se také po zápase pozdravil s chomutovským sportovním manažerem Leo Gudasem. „Užij si to v baráži," prohodil Havíř směrem k domácímu funkcionáři.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice