Hlavní obsah

Duda za ostrý faul a nadávky dostal disciplinární trest

Praha

Liberecký bouřlivák Radek Duda svojí nedisciplinovaností oslabí tým Bílých Tygrů. Disciplinární komise hokejové extraligy ho potrestala dodatečně nepodmíněným zákazem startu ve dvou soutěžních utkáních za zákrok na Marka Ďalogu z Pardubic. Komise zároveň nepřestává bojovat proti filmování, což potvrdila pokutou ve výši 10 procent základního měsíčního platu pro pardubického Tomáše Noska.

Článek

Rebel Duda byl za svůj prohřešek proti pravidlům, který sudí ohodnotili jako vražení na hrazení, potrestán v souboji s Pardubicemi pouze dvouminutovým trestem. Faul následně ještě směrem k Ďalogovi slovně doprovodil. Na základě prostudování videozáznamu má po výroku komise zastavenou činnost na dvě soutěžní utkání s platností od 18. do 22. února včetně, a to ve všech soutěžích řízených ČSLH.

Ve stejném duelu v rámci 49. kola se provinil i pardubický forvard Nosek, jehož sudí v průběhu utkání potrestali dvouminutovým trestem za nafilmovaný pád. Komise vyhodnotila situaci jako nesportovní chování, proto byla hráči udělena ještě dodatečná finanční sankce.

Komise se ve zkráceném řízení zabývala rovněž fauly Miroslava Zálešáka, Štěpána Hřebejka (oba Chomutov), Michala Trávníčka (Litvínov) a Davida Kočího (Sparta), ale v těchto případech dodatečný trest neudělila.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice