Hlavní obsah

Vítěz základní části hokejové extraligy bude dekorován ve čtvrtek

Praha

Vítěz základní části hokejové extraligy převezme Prezidentský pohár až ve čtvrtek, a to na tiskové konferenci před startem play-off. Před závěrečným 52. kolem dlouhodobé části mají šanci získat trofej tři celky - Zlín, Plzeň a Slavia Praha. Vedení soutěže se proto se zástupci klubů dohodlo, že pohár předá až po skončení základní části extraligy.

Foto: Vít Šimánek

Sparťan Michal Broš přebírá Prezidentský pohár pro vítěze základní části loňského ročníku extraligy

Článek

"Konzultovali jsme to s kluby a dohodli jsme se na tomto řešení, které je nejjednodušší a nejsprávnější. Logisticky to ani jinak nešlo vyřešit," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček ČTK.

Vedení soutěže navíc nechtělo předávat repliku, ale originální trofej. "Všechna utkání začínají ve stejném čase, ale jejich závěr se může lišit mimo jiné v závislosti na případném prodloužení nebo samostatných nájezdech. Dva z kandidátů nastupují venku a je otázka, zda by v takovém případě počkali na ceremoniál domácí diváci," vysvětlil Řezníček v tiskové zprávě Českého svazu ledního hokeje.

Momentálně vedoucí Zlín hraje doma s Pardubicemi, druhá Slavia se představí na ledě Českých Budějovic a třetí Plzeň v Třinci. "Součastná situace je extrémní a svědčí o vyrovnané extralize," poukázal Řezníček na fakt, že v minulých sezónách bylo o vítězi základní části jasno už před závěrečným kolem a nejlepší tým mohl trofej převzít před vlastními fanoušky.

Hráči se ale Prezidentského poháru, který se předává od roku 2010 a dosud jej získaly Plzeň, Třinec a Sparta, až na Pražany z pověrčivosti nedotkli. "Vzhledem k pověrám, které se v souvislosti s pohárem pro vítěze základní části tradují, si někteří hráči možná i oddychnou," pousmál se extraligový šéf.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice