Hlavní obsah

Vzbouření kladenských Rytířů dohnalo mistra už na okraj propasti

Kladno

Hokejové Kladno bylo v konfrontaci s mistrovskými Pardubicemi odepisováno předem, ale Rytíři se v předkole extraligového play off pořádně vzepřeli pozici outsidera. Odhodlaný tým na domácím ledě dvakrát zvítězil a dohnal soupeře už na okraj propasti.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kladenský útočník Jakub Valský (třetí zleva) slaví ve druhém duelu vítězný gól do sítě Pardubic.

Článek

„Vnímali jsme, že role favorita se všude přisuzuje Pardubicím, ale my na to chtěli odpovědět až výkonem na ledě. Nakonec se to povedlo moc pěkně," tvrdil útočník Jakub Valský, jenž v obou utkáních vstřelil vítěznou brankou. „Těžko bych hledal důležitější momenty kariéry. Naší největší zbraní v sérii je velká bojovnost a dobré bruslení," těší kladenského hrdinu.

„Pardubice jsou podle jmen možná papírově silnější, jenže my jim chceme čelit nasazením, enormní vůlí a dravým stylem hry. Víme, co s ním můžeme dokázat," doplnil obránce Jan Piskáček.

Kladenští na ledě dřeli a nadchli tím i přes čtyři tisícovky diváků v hledišti. „Šli jsme do zápasů s pokorou, o to větší radost teď máme, i když ještě ani zdaleka není nic hotovo," mínil Valský. „Vedení 2:0 v sérii je hezké, ale ještě to bude moc těžká série," předvídá asistent kladenského kouče Petr Tatíček.

Koncovka bolestí mistra

Pardubice v druhém utkání série přišly o vydřené vedení v 57. minutě, kdy neubránili oslabení tří proti čtyřem. „Zase přišly zbytečné fauly a vyrovnání kladenské mužstvo hodně nakoplo. Bohužel jsme nedali ten další gól, který by změnil obraz hry. Bohužel koncovka je velká bolest celého týmu, asi nejsme správně hladoví, " přemítal asistent trenéra hostů David Pospíšil, podle nějž při pondělním pokračování na pardubickém ledě musejí být obhájci titulu zarputilejší.

„Chce to předvést větší důraz před brankou. Nůž na krku, to pro nás není nic nového. Zažili jsme to už v základní čásit, kdy jsme byli neustále na gumě a přitahovali se k desítce. Ten, co máme u hrdla teď je sice z trochu ostřejší sady, ale nesložíme se ani z toho a budeme doma dělat vše pro návrat série do Kladna," uvažoval Pospíšil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice