Hlavní obsah

Kousalův úder prodloužil Pardubicím sezónu. Na jak dlouho?

Pardubice

V 52. minutě vytrhl Robert Kousal pardubickým hokejistům krvavý trn z paty. Po dlouhých minutách marného obléhání kladenské branky ve třetím duelu předkola play off přistál puk z jeho hokejky u Cháberovy tyče a favorit tak odvrátil první mečbol Rytířů. Pokud ale Východočeši nechtějí na dovolenou, v úterý opět nemají jinou možnost než vyhrát.

Článek

Před sérií s Pardubicemi byli Kladenští považováni za naprosté outsidery, ale jejich bojovnost dělá favoritovi problémy. Dvě kladenské porážky se sebevědomím Pardubic pořádně zamávaly. V brance sice na vlastním ledě nahradily veterána Salfického Růžičkou, jenže už od 5. minuty prohrávaly, když zblízka dorážel M. Hořava. „Kdybychom prohráli, tak se Růžičkovo nasazení obrátilo proti mně, ale on to pak zvládl výborně," potěšilo pardubického kouče Miloše Říhu.

Místo tlaku však domácí hokejky znervózněly, obavy trochu rozptýlil až průnik Rolinka, jenž vykolejil z pozice gólmana Cháberu a Brendl už v poklidu trefoval odkrytou polovinu branky. „Pořád ale málo chodíme před brankáře. Chybí mi tam odvaha útočníků. Je to v hlavě, jsou to pro kluky velké nervy," tvrdil Říha.

Patera: Druhý gól rozhodoval

Další gólové údery nepřicházely, byť jen ve druhé třetině šlo na kladenskou branku 19 střel. Jenomže kapitán Somík při svých šancích roli střelce nezvládl. Ze strany hostů byla k vidění hlavně dřina, s níž každé střídání s vypětím sil odráželi pardubickou snahu o zteč. „Byli jsme rádi, že je stav 1:1 po dvou třetinách," tvrdil kladenský Pavel Patera. „Věděli jsme, že kdo dá druhý gól, nejspíš vyhraje."

Až nastala klíčová akce večera: centr druhého domácího útoku Kousal prolétl do útočného pásma, od beků dostal nečekaně místa a ranou švihem nachytal Cháberu. Poklidný závěr se ale nekonal ani tentokrát. Pardubičtí fanoušci nejprve trpěli při vyloučení Vašíčka, kladenskou power play pak ale ukončil Jassův zbytečný faul a následná Bartekova trefa do prázdné klece hostů.

„Hokejově se nedařilo, jak bychom chtěli, ale věřili jsme, že to tam spadne. Viděli jsme, že Kladno toho má plné zuby. Určitě teď půjde ještě víc do obrany," myslí si před pokračováním série Říha. „Přesilovky nejdou zatím nikomu, rozhoduje se pět na pět. Ale když budeme víc střílet, tak dva tři góly dáme," tvrdí kladenský kapitán Patera.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice