Hlavní obsah

Neměli jsme Pateru, a tak končíme, posteskl si Říha, který ani nechtěl na střídačku

Dvouzápasové manko sice smazat dokázali, v rozhodujícím pátém duelu předkola už však Kladno potřetí za sebou nepřetlačili. A tak hokejisté Pardubic, úřadující mistři extraligy, mohou na obhajobu titulu zapomenout. Podle faktického vládce pardubické střídačky Miloše Říhy byl pomyslným rozdílem na miskách vah výkon elitních útočných formací obou týmů. „Končíme, protože jsme neměli Pateru,“ je přesvědčený Říha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha

Článek

Přitom ve čtvrtečním duelu jste si vypracovali víc vyloženějších šancí než Kladno, nemyslíte?

Tvrdím, že jsme odehráli velmi dobré utkání, na rozdíl od Kladna. Vyložených šancí jsme měli daleko víc, byl to náš nejlepší zápas venku v této sérii. Jenže zatímco my z přesilovek gól nedáme, Kladno ano. A když nedáte branku, na vítězství prostě nemůžete pomýšlet. Právě na gólech z přesilovek Kladno celou sérii vyhrálo. Na můj vkus jsme v koncovce znovu nebyli dostatečně důrazní a hladoví.

Jenže problémy se střílením branek jste měli dlouhodobě...

Přesně tak. Jestliže máme z posledních jedenácti zápasů průměr dva góly, je to strašně málo. Je to jen v hlavách a našich střelcích, které bohužel nemáme.

Zklamaly vás výkony elitní útočné formace Bartek, Cetkovský, Somík, která za tou kladenskou nejen bodově, ale i herně, zaostávala?

Zatímco Kladnu první pětka góly dávala a zápasy rozhodovala, my jako by ji neměli. Třeba Cetkovský podal v posledních utkáních nadprůměrné výkony, ale prostě to není hráč první lajny. Do obrany sice mužstvo pracovalo velmi dobře, ale co se týče útočné fáze, neměli jsme hráče, který by... Prostě jsme neměli Pateru!

Přišlo mi, že oproti předchozím zápasům jste na střídačce působil hodně krotce a emoce jste téměř vůbec nedával najevo. Chtěl jste tím zkrotit vášně, když jste se předtím do sebe s Kladnem tolik naváželi?

Ale my jsme se do sebe s Kladnem nenaváželi! Jenže ty titulky v médiích, pořád jen jedno jméno (má na mysli to své)... To je... Už jsem kvůli tomu dneska ani nechtěl stát na střídačce.

Podle vás tedy celou sérii vyhrotila média?

Ano. Celá série probíhala normálně, my jsme si na nic nestěžovali, ani na ten nedovolený zákrok (naráží na faul Tomáše Noska na Jana Piskáčka, za který pardubický útočník dostal po třetím zápase série trest na zbylé dva duely). Jen jsme řekli svůj názor, že faul nebyl tak závažný, aby za něj hráč dva zápasy stál. To my máme dva zraněné hráče. Jednoho s otřesem mozku a faulující nestojí. Druhý má úplně pryč rameno a trestem byly jen dvě minuty. Ale na to si stěžovat nebudu, nemá to smysl.

Kladenští fanoušci vás osobně příliš v lásce nemají. Když na vás vulgárně pokřikovali, jen jste se usmíval...

Co mám dělat? Minule jsem byl poplivaný, dneska mě uráželi... Je to zklamání, jenže asi to tak má být. Celému Kladnu ale gratuluji. Za bojovnost, odhodlanost a vše ostatní asi o ten gól šťastnější bylo.

Jaké máte z celé sezóny pocity? Převažuje radost, že jste po svém příchodu mužstvo dotáhl do předkola, nebo zklamání z brzkého konce ve vyřazovacích bojích?

Já nejsem zklamanej! Mužstvo po mém příchodu začalo velmi dobře pracovat, podávalo velmi dobré výkony, z čehož mám velmi dobrý pocit. Zklamaný jsem možná z prvních dvou zápasů na Kladně, které jsme neodehráli tak, jak jsme měli.

Čím si to vysvětlujete?

Bylo vidět, že hlavy hráčů nebyly připravené na play off. Hráli jsme strnule, bez bojovnosti. Nebylo to ono.

Myslíte si, že sérii rozhodly právě vaše úvodní dvě prohry?

Ano.

Říkal jste něco hráčům v kabině po posledním zápase?

Ano.

Můžete prozradit, co přesně to bylo?

Ne.

V Pardubicích jste měl smlouvu do konce sezóny. Víte, co s vámi bude dál?

Už jsem si chtěl odpočinout po konci v Petrohradu a neodpočinul jsem si. Teď už to budu chtít určitě a pak budu přemýšlet, co dál.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články