Hlavní obsah

Špatný pohyb, moc vyloučených, litoval Ton po prohře v Třinci

Třinec

První čtvrtfinálovou bitvu mezi hokejisty Třince a Sparty rozhodly přesilové hry. Domácí z nich nastříleli tři branky, které předurčily vítězství Ocelářů 4:0.

Článek

Sparta i přes taktickou přípravu směřující ke kázni ve hře úvodní zápas série ve Werk Aréně nezvládla. Jen v první dvacetiminutovce měla šest vyloučených a Pacovský navíc dostal desetiminutový osobní trest.

"Spousta vyloučených, s tím proti Třinci nemůžeme uspět. Věděli jsme o tom, ale bohužel jsme špatně bruslili. V pohybu jsme za domácími zaostávali a z toho pramenila i vyloučení. Tři góly jsme dostali z přesilovek," řekl po utkání útočník Sparty Petr Ton.

Veterán pražského celku mohl Spartu dvakrát vrátit do hry. Zahodil však penaltu a na začátku druhé třetiny za stavu 0:2 jeho střelu zastavila tyč. "Nájezd chytil gólman, pak kousíček chyběl, aby to zapadlo do brány. Ale celkově byl problém v těch vyloučeních. To se musí v sobotu rozhodně zlepšit," řekl Ton.

Třinci naopak vstup do čtvrtfinále vyšel na výbornou a splnil skoro všechno, co před začátkem play off deklaroval. Výtečně bránil, využíval přesilovky a byl efektivní v koncovce.

"Dneska nám to skutečně sedlo po všech stránkách, celé mužstvo zaslouží absolutorium. Play off rozhodují přesilovky a hlavně obrana a v defenzivní činnosti jsme dneska fungovali skvěle. Celá pětka se perfektně vracela, opravdu jsme zahráli velice zodpovědně. Jen to přenést do dalších zápasů," pochvaloval si obránce Ocelářů Lukáš Zíb.

Druhý nejproduktivnější zadák Třince, který se v marketingové kampani klubu k play off stylizoval do postavy Jamese Bonda, dnes Spartu i stylově skolil jedním gólem. Spíš než vlastní razanci za něj ale vděčil zaváhání sparťanského brankáře Pince, který nepříliš těžkou střelu pustil za záda.

"Tak tohle bylo spíše hození nožem než výstřel agenta," usmíval se Zíb. "Náhodný gól. Asi to zaskočilo i Pincáka a šťastně to skončilo v brance," doplnil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice