Hlavní obsah

Kladno je vyčichlé, neušlo Kopřivovi, který své bývalé spoluhráče sundal i popáté

Pořádné dilema musel mít slávistický kouč Vladimír Růžička ohledně jmenování brankářské jedničky pro play off. Sešívaní v základní části inkasovali nejméně branek ze všech týmů, o což se měrou nerozdílnou zasloužili Dominik Furch s Miroslavem Kopřivou. Pro čtvrtfinále padla volba na druhého jmenovaného, který v Kladně v minulosti působil a navíc v základní části proti Rytířům ani jednou neodcházel poražen. A Kopřiva nezklamal ani v neděli - na úvod vyřazovacích bojů vychytal nulu.

Článek

Kdy jste se dozvěděl, že čtvrtfinále začnete vy?

Den před zápasem. Samozřejmě jsem spokojený, že volba padla na mě. Větší radost ale mám z prvního bodu, který jsme udělali. To je totiž základ.

Zdůvodňoval vám trenér, proč volba padla právě na vás?

Růža nám k tomu nic neříkal, jen určil, že začnu já. Uvidíme, jak to bude v pondělí.

Šel jste do zápasu s velkým sebevědomím? Proti Kladnu, kde jste v minulosti působil, jste odchytal všechna čtyři střetnutí v základní časti a pokaždé jste zvítězil...

Tohle já neřeším. Každý zápas, který dostanu svěřený, se snažím odchytat s maximální prací. Řekl bych, že dneska se to povedlo.

Byl jste s některými bývalými spoluhráči před startem série v kontaktu?

S některými ano, ale nijak zvlášť se nehecujeme, jen jsme si popřáli hodně štěstí do zápasu. Nijak zvlášť to nehrotíme.

Cítili jste z Kladna respekt, když coby podceňovaný celek dokázalo vyřadit úřadujícího mistra z Pardubic?

Musím říct, že Kladno se do čtvrtfinále dostalo zaslouženě. Viděl jsem pár jeho zápasů s Pardubicemi a hrálo výborně, bylo lepší. Doufám, že teď proti nám bude už jenom horší.

Neměli jste obavu, co s vámi provede takřka dvoutýdenní pauza od konce základní části?

My jsme se na čtvrtfinále dobře připravili, hodně a kvalitně jsme potrénovali. Zápasový rytmus nám rozhodně nechyběl, to spíš Kladno mi přišlo trošičku vyčichlé.

Bylo znát, že Kladenští mají za sebou náročné předkolo?

Bylo. První a druhou třetinu jsme si vytvořili hodně gólových šancí, které jsme sice neproměnili, Kladno jsme ale k ničemu nepustili. Výborně jsme bránili, čistili předbrankový prostor a ve třetí části si nakonec vítězství dvěma góly utvrdili.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice