Hlavní obsah

Jedeme do Prahy vyhrát a sérii ukončit, hlásí třinecký kapitán Radek Bonk

Třinec
Aktualizováno

Sparta už připravila ve čtvrtfinálové sérii Třinci několik dramatických chvil, mezi nimi i vyrovnání v poslední minutě a následnou výhru na nájezdy. V sobotu diváci ve Werk Aréně trnuli zejména v závěru utkání. Domácí tým sice vedl 5:3, ale vyloučený byl Varaďa a hosté nasadili šest hráčů proti čtyřem. Tentokrát ale ohromné napětí ukončil třinecký gól. Do prázdné branky se trefil kapitán Ocelářů Radek Bonk.

Článek

Začal jste se o vítězství bát, když v závěru Sparta snížila na rozdíl dvou branek a vyloučený byl Varaďa?

Tak na to vám odpovím bez rozmýšlení. Nebál jsem se. Sparta sice snížila na 3:5, ale stále to bylo o dva góly, což pořád byla velká výhoda. Nechtěli jsme opakovat ty zápasy, kdy soupeř vyrovnal v poslední minutě. Nebyla to kritická situace, ale byli bychom radši, kdyby ten třetí gól nepadl.

Překvapilo vás, že vám sparťané umožnili vystřelit na jejich prázdnou branku dvakrát?

Po mé první střele jsem si všimnul, že sparťané nějak přestali bruslit a rozjel jsem se za pukem. Ten gól, jenž ukončil power play, zabránil případnému dramatu, kdyby sparťané využili hru šest na čtyři ke vstřelení čtvrté branky. V zápase jsme podali velmi dobrý výkon a určitě jsme vyhráli zaslouženě.

Výborné utkání odehrála čtvrtá formace. Zaslouží si pochvalu kapitána týmu?

Čtvrtá lajna hrála moc dobře, ale oni takto hrají celou sérii. Jsou to mladí kluci, kteří výborně bruslí a drží se hodně na puku. Souhlasím, že Sparta má s touto lajnou problém.

V pondělí budete hrát se Spartou v Praze s nadějí na ukončení série. Očekáváte nejvíce nervózní utkání?

Bude to bitva, jako všechny zápasy v této sérii. Střetla se dvě vyrovnaná mužstva a čekám těžkou bitvu i v pondělí. Sparťané budou pod větším tlakem, protože musejí vyrovnat. My budeme hrát stále svůj hokej. Pokusíme se vstřelit první branku a získat vedení a pak bude na Spartě, jak zareaguje.

Takže základem vaší hry v šestém utkání tentokrát bude důsledná obrana?

Myslím, že do Prahy nepojedeme s vyloženě defenzivní taktikou. Určitě bude třeba mít zvýšenou pozornost v obraně, ale máme ofenzivní tým a zřejmě nebudeme hrát zanďoura. Jedeme tam vyhrát a sérii ukončit!

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice