Hlavní obsah

Straka řídil plzeňský obrat. Vydali jsme se ze všech sil, přiznal kapitán Indiánů

Litvínov

To byl obrat! Hokejisté Plzně čtyřmi góly v řadě otočili v Litvínově nepříznivě se vyvíjecí šestý duel čtvrtfinálové série play-off a po vítězství 5:2 si vynutili sedmý rozhodující duel, který se bude hrát ve středu na západě Čech. K triumfu Indiánů přispěl dvěma góly kapitán Martin Straka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Martin Straka se snaží tečovat puk před gólmanem Slavie Miroslavem Kopřivou.

Článek

Čtyřicetiletý centr dokonale zvládl roli lídra svého mužstva. Přitom se v extralize trefil poprvé od 6. ledna! „Na skórování jsem dlouho čekal a už jsem ani nevěděl, jak to vypadá. Myslel jsem si, že už ten gól letos nedám," usmál se unavený, ale spokojený Straka.

„Při trestném střílení mi to však vyšlo. Prohrávali jsme 1:2 a vážím si toho, že jsem vyrovnal. Takže přišla velká úleva. Před penaltou jsem nevěděl, co udělám. Rozhodl jsem se až na poslední chvíli a měl jsem štěstí, že puk Francouzovi spadl obloučkem do sítě," líčil plzeňský šéf, který ještě ve 43. minutě zpečetil výhru Západočechů.

Straka si rovněž pochvaloval kompaktní výkon mužstva. „Myslím, že jsme fungovali jako celek. Vynikající byl opět Mazanec v brance. A v ofenzivě nás táhl Honza Kovář. Na naší hře ale bylo znát, že všichni chceme vyhrát. Nikdo z nás nehodlá končit sezónu. Vydali jsme se ze všech sil," rozebíral hrdina souboje.

Straka: Jsme zpátky v reálné hře o semifinále

Indiáni byli před zápasem v nelichotivé pozici. Verva si na jejich ledě vypracovala mečbol a svěřenci kouče Razýma jeli do Litvínova bojovat o bytí a nebytí. „Nesmířili jsme se s tím, že by to mohl být v Litvínově náš poslední zápas. Jsme zpátky v reálné hře o semifinále a jedeme domů s vidinou uzavřít tu sérii před vlastními fanoušky, kteří si zaslouží pokračování sezóny. Zažil jsem spoustu sedmých zápasů a v nich se to může vyvíjet všelijak. Ale mám zkušenost, že nejvíc rozhoduje nasazení a srdíčko," podotkl Martin Straka.

Jeho přínos pro tým vyzdvihl i jeho sourozenec a asistent plzeňského trenéra Michal Straka. „K obratu nás nastartovalo bráchovo trestné střílení. To byl moment, kdy se utkání lámalo."

Litvínovský trenér Vladimír Jeřábek k porážce poznamenal: „Srazily nás individuální chyby při prvních dvou inkasovaných gólech. V první třetině jsme měli zápas dobře rozehraný, ale vedení 1:0 jsme neudrželi. Soupeř rázem ožil po vyrovnávací brance. Znovu jsme utekli na 2:1, bohužel jsme o náskok rychle přišli. A jakmile Plzeň přidala další branku, bylo to už z naší strany trápení. Nešlo už s vývojem nic zásadního udělat."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice