Hlavní obsah

Mnozí jako kdyby nevěděli, o co hrají, kritizoval spoluhráče liberecký Duda

Chomutov/Brno

V souboji na dálku byli úspěšnější hokejisté Karlových Varů. Západočeši dokázali zvítězit v posledním kole skupiny play out v Chomutově 3:1 a radují se ze záchrany mezi elitou. Liberec naopak padl s Kometou a extraligovou příslušnost bude hájit od neděle v baráži.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Liberecký hokejista Radek Duda

Článek

Poté, co se Karlovarští dozvěděli výsledek z Brna, vypukly v jejich kabině hurónské oslavy. „Je to obrovská úleva, vždyť Liberečtí měli všechno ve svých rukách. Klobouk dolů před kluky z Komety, kteří hráli na sto procent, byť už jim skoro o nic nešlo," poděkoval kapitán Energie Martin Zaťovič do jihomoravské metropole.

Další forvard Varů Lukáš Pech označil i tak sezónu za katastrofální. „Naštěstí nám vyšel aspoň ten poslední krok. Nemáme se ovšem moc čím chlubit," krotil euforii. Obrovský kámen ze srdce spadl trenérovi Richardu Žemličkovi. „Kluci příkladně zabojovali, dali do zápasu srdíčko," cenil si.

Libereckým chyběla vůle

Liberecké zastihl závěr utkání v Brně v mnohem horší náladě. „Absolutně nechápu, proč jsme odehráli úvodní dvě třetiny tak vlažně. Úplně nám scházel pohyb, chyběla i vůle po vítězství. Kometa byla ve všech atributech jednoznačně lepší. Mnozí jakoby nechápali, o co šlo," mířil zklamaný útočník Radek Duda kritikou do vlastních řad.

Až v poslední dvacetiminutovce se Severočeši zlepšili a po dvou Dudových asistencích snížili na 2:3. „To ovšem bylo z naší strany hrozně málo. Nepovedený zápas musíme hodit rychle za hlavy a k barážovým duelům přistoupit úplně jinak," plánoval.

Kouči Tygrů Pavlu Hynkovi příliš do řeči nebylo. „Střetnutí s Kometou jsme vůbec nezvládli, v klíčovém utkání nám ztěžkly ruce i nohy. Záchranu si teď musíme za každou cenu vybojovat v prolínací soutěži," měl Hynek okamžitě jasno.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice