Hlavní obsah

Bulíř prolomil v baráži střeleckou smůlu. Hlavně musíme co nejvíc vyhrávat, řekl liberecký útočník

Liberec

Vyrovnat se se zklamáním z pádu do baráže a najít nové síly pro boj o uhájení extraligové příslušnosti. To byl hlavní cíl hokejistů Liberce při vstupu do prolínací soutěže proti celku Olomouce. Ačkoliv Bílí Tygři prohrávali, nakonec dvěma góly otočili nepříznivě se vyvíjecí zápas a vydřeli tři body po vítězství 2:1.

Článek

Rozhodující branku vstřelil pár minut před koncem duelu útočník Michal Bulíř. „V bojovném utkání byl stav dlouho na vážkách a musíme být rádi za vydřenou výhru. Olomouc je nepříjemným a kousavým soupeřem, který nic nevypustí. Hanáci potvrdili ambice a hodně nás potrápili. S tím jsme ale počítali," líčil hrdina zápasu.

Bulíř věří, že se Bílí Tygři v baráži herně i výsledkově dál zvednou. „Prvotní frustraci z toho, že nás čeká ještě měsíc na ledě místo dovolené, se snažíme hodit za hlavu. Prostě jsme si situaci zkomplikovali a nikdo nám nepomůže. Hodláme stavět na bojovnosti a doufám, že nás podpoří i diváci. Škoda jen, že na nás v neděli pískali. Tedy ve chvílích, kdy se nedařilo. Bohužel nervozita nás pořád svazovala, ale už si ji nesmíme připouštět. Musíme co nejvíc vyhrávat," měl jasno útočník. A vážil si vstřeleného gólu. „V poslední době jsem měl nějaký půst, nepadalo mi to tam, jak bych chtěl. Snad jsem smůlu prolomil," uvažoval Bulíř. Recept pro příští zápasy? „Hodláme se víc tlačit do branky a využívat přesilovky, které jsou v baráži rozhodujícím aspektem stejně jako v extralize. Když budeme hrát zodpovědně, měli bychom mít velkou šanci uspět a extraligu zachránit," dumal útočník,

Kašík držel olomoucké naděje

Velkou překážkou pro severočeský celek byl olomoucký brankář Libor Kašík, který dlouho držel hanácké naděje na bodový zisk. „Po první třetině nás trenéři nabádali k větší odvaze. Pak jsme vedli 1:0 a měli jsme na to, abychom bodovali. Liberec totiž nepředvedl to, co jsem očekával od extraligového týmu. Asi byli pod tlakem kvůli pádu do baráže. Pouze Duda mě překvapil střelou při vyrovnávacím gólu, když si puk stáhl a nestačil jsem na jeho ránu zareagovat," pravil Kašík.

Rozdíl mezi oběma celky nebyl vůbec znát. „Nečekal jsem, že s Libercem budeme hrát rovnocennou partii. Mysleli jsme si, že to bude pro nás horší. Ale herní kvalita účastníků baráže se může ještě změnit," přemítal gólman.

Kašík bere baráž s velkou zodpovědností a chystá se na další zápasy. „Teď chceme vyhrát nad Mladou Boleslaví. Je to soupeř, kterého známe z první ligy. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet," prohodil brankář. Není tajemstvím, že se o něj zajímají kluby z extraligy. „Momentálně to neřeším. Možná později si sedneme s agentem. Extraliga je lákavá a nejraději bych do ní  vstoupil s Olomoucí, proto je postup pro mě motivací," usmál se Kašík.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice