Hlavní obsah

Šest bodů je dobrým vkladem do dalších bojů, říká chomutovský kapitán Kraft

Maximální počet šesti bodů vybojovali hokejisté Chomutova v prvních dvou kolech baráže o účast v příštím ročníku extraligy. A tudíž jim v průběžné tabulce patří první místo, což kvituje i kapitán týmu Milan Kraft. V důležitém zápase na libereckém ledě se prezentoval jako správný lídr týmu, když pět minut před koncem vstřelil vítězný gól Pirátů na 3:2.

Článek

Jak vnímáte dosavadní bilanci mužstva v baráži?

Samozřejmě jsou dvě vítězství v řadě hodně pozitivním startem a dobrým vkladem do dalších zápasů. Ale hrajeme dlouhodobou soutěž a zbývá ještě deset kol. A musíme přidávat další body.

Co rozhodlo o chomutovském úspěchu v Liberci?

Na začátku jsme sice neproměnili skoro dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, ale pak jsme byli celý zápas o gól napřed a nepřipustili jsme už třetí vyrovnání ze strany soupeře. I v extralize většina našich duelů s Libercem končila výsledkem o jednu branku, takže to pokračuje i v baráži.

Překvapilo vás, že za Liberec nastoupil útočník Radek Duda? V předešlých vzájemných zápasech podle dohody klubů o jeho hostování z Chomutova totiž proti Pirátům hrát nemohl.

Něco už proběhlo v novinách, takže jsme počítali s jeho startem proti nám. Brali jsme to tak, že ho můžeme potkat v roli soupeře. Radek je kvalitní hráč, umí dát gól.

V pátek hostíte Olomouc. V loňské sezóně vás právě tento celek notně potrápil v semifinále play-off první ligy při chomutovské cestě do extraligy. Vzpomenete si na to?

Na obou stranách je spousta hráčů, kteří zažili vypjatou sérii na sedm zápasů se šťastnějším koncem pro nás. A i nyní máme před Olomoucí respekt.

Jak hodnotíte atmosféru v kabině?

Všechno se odvíjí od výsledků. Máme některé zraněné hráče, ale když se vyhrává, i ta drobná zranění se lépe léčí. Chybějí nám obránci Pulpán a Macháček

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice