Hlavní obsah

Nájezdy jsou nespravedlivé, mělo by se hrát dál, říká Peterek a zvažuje konec

Třinec

Sen o navázání na dva roky starou zlatou jízdu se mu rozplynul. Hokejista Třince Jan Peterek se se svými spoluhráči musel sklonit před Zlínem, který semifinálovou sérii vyhrál 4:2 na zápasy a zahraje si o titul. „Bylo to pěkné, je ale škoda, že to končí. Tahle porážka hodně mrzí,“ říkal jednačtyřicetiletý útočník, který teď bude zvažovat, jestli dál pokračovat v hráčské kariéře, nebo pověsit brusle na hřebík.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejisté Třince Martin Adamský (vlevo) a Jan Peterek

Článek

„S tímto mužstvem jsme si zasloužili hrát finále a porvat se s Plzní o pohár," říkal krátce po vyřazení Peterek a ocenil svůj tým, který i za nepříznivého stavu 1:4 v šestém zápase nepřestal bojovat, dokonce snížil na rozdíl jediné branky a málem si i prodloužení vynutil. „Ani když jsme prohrávali o tři góly, jsme to nezabalili a nic nevypustili. Všichni jsme moc chtěli, ale jsou momenty, kdy vám puk skáče kolem brány, chcete ho do ní dopravit, ale prostě to nejde. Což je frustrující."

Právě Peterek vstřelil poslední gól Ocelářů v sezóně, když v předposlední minutě snižoval na 3:4. Vyčítal si ale moment ze začátku třetí třetiny. To se zjevil sám před zlínským gólmanem Sedláčkem, a pakliže by proměnil, srovnal by na 2:2. „Měl jsem to na lopatě a zápas se mohl zlomit. Věděl jsem, že musím střílet nahoru, ale branku jsem vysoko přestřelil," vracel se ke svému nepovedenému bekhendovému blafáku.

Když měl najít důvody, proč Třinec nakonec zůstal před finálovými branami, měl jasno. „Ani jednou jsme nevyhráli doma, což je moc zlé. Neproměňovali jsme šance, to byla alfa a omega. Velká škoda je prohraných nájezdů ve třetím a čtvrtém utkání, ty nám zoufale nejdou," uznával Peterek, který však příznivcem dovednostní disciplíny pro určení vítěze není.

„Play off by se mělo hrát do rozhodnutí, trochu cítím jako nespravedlnost, že přicházejí nájezdy. Ale taková jsou pravidla, na tohle se nechceme a nemůžeme vymlouvat," řekl jednačtyřicetiletý matador, který nyní bude zvažovat, zda v aktivní hokejové kariéře pokračovat.

„Musím se přiznat, že během sezóny mě myšlenky na konec kariéry přepadávaly, protože mě to občas nebavilo. Motivace se v základní části hledá těžko. Zato play off jsem si užil a hokej mě znovu začal moc bavit. Tahle soutěž je nevyzpytatelná a krásná zároveň. Jde o hokejový svátek a neskutečně jsem si ho vychutnával. Vše ještě budu zvažovat, rád bych se rozhodnul sám, ale je to v rukách jiných osob a já se budu muset podřídit," říkal Peterek.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga 2012/13

  • Čtvrtfinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Vítkovice Steel - logo HC Vítkovice Steel
    4 : 2
  • HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec HC Sparta Praha - logo HC Sparta Praha
    4 : 3
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha Rytíři Kladno - logo Rytíři Kladno
    4 : 1
  • HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň HC VERVA Litvínov - logo HC VERVA Litvínov
    4 : 3
  • Semifinále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Oceláři Třinec - logo HC Oceláři Třinec
    4 : 2
  • HC Slavia Praha - logo HC Slavia Praha HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    2 : 4
  • Finále

  • PSG Zlín - logo PSG Zlín HC Škoda Plzeň - logo HC Škoda Plzeň
    3 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice