Hlavní obsah

Čistá konta brankářů podpořil celý tým kvalitní defenzivou, říká liberecký asistent Černý

Liberec

Čtyři vítězství v řadě během osmi dní a tím i výrazný příspěvek dvanácti bodů do tabulky baráže přiblížil hokejisty Liberce k uhájení extraligové příslušnosti. A co víc, tým v této sérii inkasoval jen dva góly a postupně zlepšil produktivitu. Důkazem byla i vysoká výhra nad Olomoucí 6:0. Přesto ale pod Ještědem nepanuje předčasné uspokojení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu proti Chomutovu.

Článek

„Naše šňůra začala v Olomouci, kam jsme jeli s těžkou hlavou po předchozích nezdarech. Ale zvládli jsme to výborně a začali hrát zodpovědněji. Těší nás vychytaná čistá konta brankářů Vošvrdy v Chomutově a Schwarze v neděli doma s Olomoucí. Mužstvo je však podpořilo kvalitní hrou dozadu," líčil asistent libereckého trenéra Milan Černý.

Aktuální sedmibodový náskok z postu prvního celku baráže před třetí Mladou Boleslaví nepřeceňuje. „Nemůžeme si myslet, že už je to jasné. Všechny další zápasy se hrají o šest bodů a musíme myslet především na ten nejbližší s Chomutovem," připomněl Černý, že už v úterý má baráž na pořadu další souboj extraligových soupeřů.

V baráži se střelecky prosazuje v libereckém dresu slovenský útočník Tomáš Bulík. Skóroval čtyřikrát, z toho dvakrát v neděli do olomoucké sítě. „Měli jsme dobrý začátek a dali rychlé góly. Pak z nás napětí spadlo a kontrolovali jsme výsledek. V poslední třetině jsme hráli i pro lidi. Atmosféra v liberecké aréně připomíná play-off. Ale je to jen baráž, máme ji dobře rozjetou a věřím, že boj o udržení dotáhneme k extraligové jistotě," vykládal Bulík.

Zkušený obránce Jan Výtisk se připojil: „Celou sezónu smekám před vedením. Snažili se nás povzbudit a nevytvářet takový tlak, jaký jsem poznal jinde, kde jsem působil. Vyříkali jsme si věci v kabině. Pomohlo to, udělali jsme šňůru. Hrajeme podle toho, co nám říkají trenéři. A ještě potřebujeme zvládnout úterní duel s Chomutovem, abychom jeli k dalším zápasům ven v dobré pozici. Víme, že bojujeme o všechno, o klub, o svoje jména."

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Chomutov 12 27 : 26 23
2 Liberec 12 32 : 27 23
3 Mladá Boleslav 12 35 : 24 20
4 Olomouc 12 13 : 30 6

Reklama

Související témata: