Hlavní obsah

Špaček už na Nový rok hrál za Slavii

PRAHA

S Jaroslavem Špačkem v obraně vyjela Slavia na zlínském ledě v novoroční televizní předehrávce 36. kola. Třicetiletý hokejista, který při výluce NHL po sedmi sezónách zase oblékl dres mateřské Plzně, byl 31. prosince poslán do Prahy výměnou za útočníka Radka Dudu, který se po 26 měsících vrátil do západočeské kabiny a včera už nastoupil proti Kladnu v útoku s Kudrnou a Matějovským.

Foto: PRÁVO

Jaroslav Špaček

Článek

"Záleželo jen na mně. Kdybych s hostováním ve Slavii nesouhlasil, nemusel jsem odcházet, ale jednání Plzně mě trochu rozzuřilo, takže jsem vše zvážil a raději šel tam, kde je o mě zájem," prohlásil Špaček v České televizi. "Hostování je platné zatím do 11. ledna, a pokud NHL nezačne, prodloužíme to až do 30. dubna," řekl pro internetové stránky plzeňského klubu jeho ředitel Tomáš Král.

Kdo bude pro svůj nový klub větší posilou?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Duda se nám v posledních zápasech nevešel do sestavy, navíc byl nejtrestanějším hráčem mužstva, proto jsme se dohodli na výměně s Plzní, která o něj sama projevila zájem a nabídla Špačka. Tak zkušeného obránce by bylo hříchem nevyužít," tvrdil kouč a generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Zápas začínající 17 hodin po silvestrovské půlnoci vzali hráči jako profesionálové. "Vyjeli jsme do Zlína dopoledne, na nikom jsem ale nespatřil žádné následky silvestrovského veselí," tvrdil Růžička. "Hráči obstáli ve zkoušce osobních vlastností i toho, co jsou schopni vydržet," doplnil zlínský Špaček už na Nový rok hrál za Slavii Plzeň poslala obránce do Prahy na hostování výměnou za Dudu trenér Ernest Bokroš, jehož těšila výhra v repríze finále.

"Když přičtu i boj o titul, tak nám slávisté už 224 minut v řadě nedali gól. Bude to tím, že my máme skvělého brankáře a oni jsou špatní střelci," uvedl pro ČT kapitán vítězů Miroslav Okál. "Vytvořili jsme si hodně šancí, chybělo ale gólové vyjádření," krčil rameny Špaček nastupující v dvojici s Novákem. "Já sice stále věřím, že se rozjede NHL, ale pokud zůstanu ve Slavii, máme vysoké ambice. Růžička tu vychoval výborné mladé hráče, kteří jsou dobře doplněni staršími borci," uzavřela nová posila Slavie.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice