Hlavní obsah

Plzeň odvolala trenéry Kučeru a Přerosta

PRAHA

Neuspokojivé výsledky posledních kol přiměly vedení extraligového celku Lasselsberger k ráznému kroku. Skončili trenéři Jiří Kučera a Miroslav Přerost, na jejichž místo by podle oficiálních stránek klubu měli přijít Jiří Neubauer a dosavadní trenér plzeňských juniorů Ivan Vlček. Plzeň je v tabulce hokejové extraligy na 9. místě, těsně pod hranicí postupu do play off.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Kučera v Plzni byl odvolán, bude trénovat juniory.

Článek

Západočeskému celku se nedaří, v neděli prohrál s Kladnem 4:5, když rozhodující branku inkasovala Plzeň v samotném závěru při vyloučení Radka Dudy. Ten měl povzbudit trápící se plzeňské střelce, výměnou za něj putoval do pražské Slavie reprezentační bek Jaroslav Špaček.

Pomůže změna trenérů hokejistům Plzně?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Lasselsberger se v posledních kolech trápil, po výhře nad Pardubicemi přišel útlum, který zahájil debakl 1:8 v Karlových Varech. Od té doby Plzeň tápala, což vyústilo v odvolání trenérské dvojice Kučera - Přerost. Přerost i Kučera budou nadále v klubu působit, jejich funkce budou upřesněny později. "Nyní mají týden volno," řekl ČTK generální manažer Pavel Setikovský.

Jiří Kučera byl s odvoláním srozuměný. "V posledních zápasech se nám nedařilo, prohráli jsme několikrát v řadě. Výkony nebyly ideální," řekl Kučera Sportu.cz. Bývalý hráč Plzně a mistr světa z Vídně 1996 má o své další budoucnosti jasno. "Nastoupím místo Ivana Vlčka jako trenér juniorů," upřesnil Kučera.

Novými trenéry by se stali další dva bývalí hráči Plzně. Ze zahraničního angažmá v německém Ravensburgu se na západ Čech vrací Jiří Neubauer. Sedmapadesátiletý kouč na plzeňské střídačce již působil v letech 1988 až 1990. Asistentem bude oblíbenec plzeňských fanoušků Ivan Vlček. Plzeňský patriot skončil aktivní kariéru po sezóně 2002/03.

Změny v kádru snad nebudou nutné

Podle prezidenta klubu Tomáše Krále se o změně trenérů rozhodlo po nedělní porážce s Kladnem. "K takovým situacím standardně dochází, když se dlouho nedaří," řekl Král ČTK. Vyjádřil ale víru, že to bude jediná změna a další, například v hráčském kádru, již nebudou nutné.

Hlavním Neubauerovým kladem je podle něj fakt, že je Plzeňák. "Podívali jsme se do vlastních řad. Navíc díky souhře náhod nedávno skončil v zahraničí. Jedná se o zkušeného trenéra," uvedl Král. Od jeho spojení s Vlčkem si vedení slibuje, že dvojice bude mít potřebný respekt. "Ivan je velká osobnost," řekl prezident klubu.

Neubauer v rozhovoru pro ČTK přiznal, že jej nabídka převzít tým až tolik nezaskočila. "Po nedělním nešťastně prohraném utkání bylo jasné, že k nějaké změně dojde," uvedl nový plzeňský trenér, který mužstvo definitivně převzal až poté, co si promluvil s Vlčkem. "Asi na hodinu jsme si sedli a bavili se o našem pohledu na hokej. Poté jsme řekli prezidentovi klubu, že to bereme," prozradil Neubauer, který si Vlčka vybral ze tří nabídnutých kandidátů.

Výměna přišla za pochodu

Žádné dramatické změny v Plzni se ale podle něj nedají čekat. "Výměna přišla za pochodu, takže je jasné, že není čas na velké změny. Vše musí být citlivé," uvedl zkušený trenér, jenž ale hodlá změnit některé prvky v plzeňské hře. "Například přesilovky," prozradil. Společně s Vlčkem již také rozhodli, že tým odjede k úternímu utkání v Třinci již dnes. "Abychom se lépe poznali. Osobně znám asi jen polovinu hráčů v kádru. Důležité ale je, že potřebné informace má Ivan," dodal Neubauer

Plzeň se stala již osmým týmem, který v tomto extraligovém ročníku udělal změnu na střídačce. Jako první skončil v Pardubicích František Výborný, kterého nahradil Vladimír Martinec. Ke stejnému kroku se poté odhodlali ve Vsetíně, kde mužstvo převzal Antonín Stavjaňa.

Ve Znojmě na místo Leoše Zajíce nastoupil Miloslav Hořava, ve Vítkovicích se taktovky místo Ladislava Svozila ujal Vladimír Vůjtek starší. V Karlových Varech poté jmenovali nástupcem Pavla Pazourka jeho asistenta Radima Rulíka, beznadějně poslední Jihlavu převzal Richard Farda a trenérský tým v Třinci rozšířil Lubomír Pokovič.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice