Hlavní obsah

Bude to boj asi až do konce, tuší obránce Čakajík

Liberec

Liberečtí hokejisté mocně touží po záchraně v nejvyšší soutěži, ale zatím musí stále bojovat o uhájení pozice na prvních dvou místech v tabulce baráže. Jen tyto posty totiž zaručí extraligovou příslušnost pro příští sezónu.

Foto: Radek Petrášek

Liberecký obránce Martin Čakajík (vpravo) slaví se spoluhráčem Jaroslavem Kudrnou barážové vítězství nad Mladou Boleslaví.

Článek

„Bude to asi drama až do konce barážové skupiny," myslí si obránce Martin Čakajík. V kádru Bílých Tygrů patří k nejzkušenějším hráčům, na nichž bude ve finiši ležet velká tíha zodpovědnosti.

„Prohráli jsme znovu na domácím ledě s Chomutovem, což je škoda. Zápas byl rozehraný minimálně na bod. Bohužel rozhodl jediný gól ve třetí třetině, kdy nás soupeř přetlačil v brankovišti. S tímto celkem se nám v liberecké aréně nedaří," pokrčil rameny protřelý bek. „Ale jedeme dál. Zbývají čtyři kola a pořád je to otevřené. Doufejme, že jeden nezdar nebude velkou komplikací. Potřebujeme přivést body z venku, kde teď hrajeme třikrát po sobě. Byť jde o baráž, musíme tuhle soutěž brát jako play off, kde záleží na každém gólu," uvažoval zadák Bílých Tygrů.

Sleduje i finále

Souboje čtyř celků o účast v extralize jsou náročné i na psychiku. „Nikdo nechce prohrávat a každý neúspěch a bodová ztráta člověka štvou. Pracují i emoce. Jsme už unavení, ale musíme to hodit za hlavu a zaměřit se na nejbližší zápasy. Je možné, že se bude rozhodovat až v posledním kole, ale přáli bychom si, abychom si záchranu pojistili raději už dříve," pravil slovenský obránce.

Bílí Tygři mají na druhém místě tabulky baráže před třetí Mladou Boleslaví čtyřbodový náskok. Oba celky se střetnou ještě dvakrát, tedy v pátek 12. dubna v Boleslavi a další pátek 19. dubna na závěr pod Ještědem.

Čakajík ale prozradil, že stačí sledovat i finále extraligy. „Alespoň se podívám na dobrý hokej. Fandím Plzni, kde jsem působil. Věřím, že to kluci zvládnou. Mají výborný kádr v čele s Martinem Strakou, který klub a jeho hru neskutečně zvedl. Nejvíc jsem ale v kontaktu s Petrem Vampolou a často si píšeme," uzavřel liberecký hokejista.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice