Hlavní obsah

Kladenský hokejový útočník Látal bude hostovat v Karlových Varech

Praha

Novou akvizicí hokejistů Karlových Varů se stal útočník Martin Látal, který přichází do Energie na roční hostování z Kladna. Sportovním manažerem Západočechů byl jmenován Rostislav Dočekal, jenž na této pozici nahradil Látalova otce Jaromíra.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský Martin Látal před brankou Třince.

Článek

Pětadvacetiletý Látal je první novou tváří v týmu, kde po minulé sezóně skončili útočníci Petr Kumstát, Václav Skuhravý, Jan Košťál, Jiří Bicek, František Skladaný či obránci David Nosek, Martin Gründling, Vojtěch Kloz a Roman Prošek.

"Martin je velmi talentovaný útočník, který má neskutečný potenciál hlavně co se týče bruslařských schopností. Dle mého názoru je to jeden z nejrychlejších bruslařů v české extralize s potenciálem na seniorskou reprezentaci," řekl generální manažer klubu Miroslav Vaněk. V týmu je i Látalův mladší bratr Jan.

"Je v nejlepším hokejovém věku a přesně zapadá do koncepce nového týmu, který sestavujeme. Pokud nás během ročního hostování přesvědčí, jsme s hráčem i Kladnem domluveni, že budeme mít zájem o další Martinovo pokračování v našem klubu," doplnil Vaněk na adresu hráče, který si v uplynulé sezóně připsal ve 47 zápasech pět bodů za gól a čtyři asistence.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice