Hlavní obsah

Od zvučných posil očekávám zkvalitnění hry, říká chomutovský kouč Čelanský

Chomutov

Díky zvládnuté baráži zůstali hokejisté Chomutova v extralize. V pondělí zahájili letní přípravu na nový ročník, v níž by se chtěli vyhnout starostem se záchranou v soutěži. Trenér Jiří Čelanský u týmu zůstal a nyní se může opřít i o spolupráci s novým asistentem, který se pyšní jako hráč titulem mistra světa z roku 1996. Je jím bývalý obránce Jiří Veber. A první tréninky v novém prostředí mají za sebou útočníci Jozef Balej z mistrovské Plzně, Jaroslav Svoboda z pražské Sparty a obránce Tomáš Malec z Komety Brno.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté Chomutova

Článek

Proč si Čelanský vybral právě Vebra? „Příznivci ho znají jako někdejšího reprezentanta a já ho znám i po trenérské stránce. Spolupracovali jsme u mládeže v pražské Slavii, ale ještě je brzy říkat, jak si rozdělíme kompetence u mužstva. Na to přijde čas, až půjdeme na led," vysvětlil trenér.

A co posily? „Vím, že naši fanoušci jsou zvědaví hlavně na ně. Noví hráči patří dlouhodobě ke špičce extraligy a jsem rád, že se nám je podařilo přivést do klubu. Nemohu od nich očekávat nic jiného než, že zkvalitní hru na svých postech. Pepa Balej je na góly, Jarda Svoboda by měl obstarat nepříjemnou práci při využití svého fyzického fondu a srdce. A Tomáš Malec přišel, aby nám čistil hru a pomohl na brankovišti ať už vepředu nebo vzadu a zjednal si respekt protihráčů," charakterizoval Čelanský nové úlovky na soupisce.

Klub shání ještě dva hráče

Posilování by nemuselo skončit. „Snažíme se dotáhnout kádr do ideálu, pokud jde o naše možnosti. Ještě máme rozjednané dva hráče podobného typu, co se týče zkušeností. Jde o jednoho obránce a jednoho útočníka, ale ne z české extraligy. Nechci upřesnit jejich národnost ani je blíž představovat. Až tady budou, tak se to dozvíte (úsměv)," byl kouč diplomatický.

Z Chomutova ale také odešla řada hráčů. Například Tomáš Káňa, Důras, Milan Procházka, Zálešák, Palin a další. „Každý z nich měl svoji hodnotu, což ukázali v závěru minulé sezóny v boji o záchranu. Ale hráčský pohyb k hokeji patří a musíme hledat jinde. A hlavně neusnout na vavřínech a zapracovat další hokejisty," uvažoval Čelanský. A prozradil složení brankářské dvojice. „Zůstává Míra Hanuljak a uplatnili jsme opci u Matúše Kostúra, takže končí Milan Řehoř," jmenoval trenér gólmany.

Čelanský se v Chomutově nově stal i sportovním manažerem. „Chtěl bych, abychom vystupovali jako seriózní klub. Určitě se nechceme před nikým hrbit, ale ani nemíníme vydávat velkohubá prohlášení. Nehodláme si hrát na něco, co nejsme," uvažoval nad svými funkcemi. „Přiznám se, že bych tu dvojroli trenéra a manažera přijal, i kdyby se tady hrála jen první liga. Svoje působení beru jako zodpovědnost a posun v kariéře. Z těchto podmínek jsem vzešel ve Slavii, kde si Vláďa Růžička dělal hokej úplně sám. Měl jsem možnost nějaké věci od něj převzít. Ale jinak jsem pořád vzhledem ke svému věku bažantem a tím asi ještě zůstanu," zakončil Čelanský.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice