Hlavní obsah

Tomáš Malec a Jaroslav Svoboda vidí v Chomutově novou motivaci

Chomutov

Extraligový mistr s Plzní Jozef Balej je vítanou posilou hokejistů Chomutova, kteří ale získali do svého kádru i další protřelé borce. Na sever Čech zamířili obránce Tomáš Malec z Brna a útočník Jaroslav Svoboda z pražské Sparty. Tato trojice má hodně společného, protože ještě před dvěma lety shodně působila v brněnské Kometě. A všichni už trénují s chomutovským týmem a angažmá berou jako novou motivaci.

Foto: piratichomutov.cz

Radost chomutovských hokejistů.

Článek

„Chomutovský zájem byl veliký a vycítil jsem, že klub chce hrát o vyšší příčky, než dosud. Až během přípravy se uvidí, jak budeme jako mužstvo fungovat. Jsem si vědom, že budu pod tlakem vzhledem k očekávání, spojenému s mým příchodem,"svěřil se slovenský bek Malec.

S jakými pocity ale opouštěl Brno? „Těžká otázka. Byl jsem tam doma a krásné bylo loňské stříbro po finálové bitvě s Pardubicemi. Město žije hokejem. Škoda, že jsme na tu euforii nenavázali a letos na jaře jsme hráli jen o udržení. Ale svůj konec v Brně bych raději nekomentoval," prohlásil zkušený obránce, který okusil i zámořskou NHL a v české extralize působil před štací v Brně i v Třinci.

Třiatřicetiletý Jaroslav Svoboda je juniorským mistrem světa z roku 2000, poté hrál v zámořské NHL. Po návratu do Česka hájil barvy Znojma. V poslední době ale mění dresy docela často. Z Brna šel loni do Lva Praha a odtud v rozehrané sezóně do pražské Sparty. „Zajímavostí bylo, že v Brně jsme se sešli v jednom týmu tři Svobodové, ale nejsme příbuzní. Každý jsme měli nějakou přezdívku, mě říkali Svoboďák (úsměv)."

A jak se mu zamlouvala KHL? „Byla pro mě výzvou. Chtěl jsem si ji zkusit a poznal jsem i přelety na velké vzdálenosti. Už je to asi jen pro mladší hráče, ne pro mě. Nyní v soutěži přibyl daleký Vladivostok, takže klukům cestování nezávidím. Ve Spartě jsem hrál jen krátce. A teď se soustředím na Chomutov," líčil forvard.

Přiznal, že chomutovský tým už viděl letos na jaře při baráži v Olomouci. „Věřím, že se v klubu nastaví dobrá koncepce. Už jsme se o tom bavili," dodal Svoboda.

Severočeští příznivci se mohou těšit i na další posilu. Klub oznámil, že jeho hráčem se stane někdejší slovenský reprezentant a skvělý útočník Luboš Bartečko, naposledy působící jako asistent kapitána v týmu HC Lev Praha, účastníka KHL. K mužstvu se připojí při zahájení přípravy na ledě.

Reklama

Související témata: