Hlavní obsah

Vary jsou stále pět bodů od play off

PLZEŇ

Hokejistům Karlových Varů se nepodařilo udělat zamýšlený mílový krok směrem k play off. Na sobotní výhru nad Zlínem nedokázali v neděli navázat dalším plným bodovým ziskem na ledě osmé Plzně a po remíze 2:2 je stále dělí od postupové pozice pět bodů.

Článek

V nervózním utkání se hrál dvě třetiny vyrovnaný hokej s mnoha osobními souboji na obou stranách. Od třetí třetiny však hostující Energii začaly docházet síly a iniciativu převzala Plzeň. Varům nakonec vychytal remízu vynikající gólman Málek. Hosté, kteří nastoupili se třemi útoky, čelili na začátku utkání tlaku domácích. Při Dudově dorážce je zachránil Málek skvělým rozklekem, na druhé straně otestoval domácího gólmana Pejchara střelou švihem Skuhravý.

Hrálo se tvrdě, obě mužstva dohrávala osobní souboje a jen v první třetině musel lékař hostí ošetřit tři hráče. Domácí byli ve svém útočném pásmu stále smělejší, a také se zaslouženě dostali do vedení, když svoji individuální akci zakončil Pospíšil přesnou střelou k Málkově levé tyči. Za chvíli musel Málek vytěsnit tvrdou střelu Dudy. V závěru první třetiny se hosté usadili v obranném pásmu domácích a dokázali vyrovnat. V nepřehledné situaci před Pejcharovou brankou dokázal kotouč za čáru dotlačit důrazný Skuhravý.

Na začátku druhé třetiny nejprve Andrašovský trefil po samostatném nájezdu tyč Málkovy branky. Pak udeřilo z akce na druhé straně. Hurtaj přihrál před napůl odkrytou branku Milanu Procházkovi, který bez problému skóroval. Za minutu zalehli hosté kotouč v brankovišti a sudí Trombík nařídil trestné střílení. Exekuce se ujal střelec první domácí branky Pospíšil, Málek však po jeho střele srazil betony k sobě. Domácí to nepoložilo a stále ohrožovali Málkovu branku, postupně ale neuspěli Martin Straka, Andrašovský a Matějovský. Na vynikajícího Málka vyzrál až Duda, který bekhendem zavěsil kotouč pod horní tyčku. Platnost vyrovnávací branky ještě posvětil videorozhodčí.

Ve třetí třetině byli mnohem aktivnější domácí. Hosté ale pozorně bránili a čekali na chyby. Jednu málem potrestal Hurtaj, který v přečíslení nastřelil tyč. Hosté měli štěstí, když po Málkově špatné rozehrávce netrefil Martin Straka prázdnou branku. Nerozhodný stav pak už vydržel a nic na tom nezměnilo ani prodloužení.

Lasselsberger Plzeň - Energie Karlovy Vary 2:2 po prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. D. Pospíšil, 35. Duda (Martin Straka) - 20. Skuhravý, 23. Milan Procházka (Hurtaj). Rozhodčí: Trombík - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 5:4, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 7611.
Sestavy:
Plzeň: Pejchar - Marshall, Trnka, Cartelli, Jindřich, L. Procházka, Výtisk - Duda, Martin Straka, Andrašovský - Paroulek, D. Pospíšil, D. Moravec - Adamský, Michal Straka (33. Kudrna), Matějovský. Trenéři: Neubauer a Vlček.
Karlovy Vary: Málek - Ptáček, Kutlák, Harant, J. Polák, Bauer, Hlavačka, Krajíček - Petr Kumstát, Skuhravý, Košťál (14.- 17. Bednařík) - Dvořák, Kraft, A. Nedorost - Milan Procházka, Pech, Hurtaj. Trenéři: Rulík, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice