Hlavní obsah

Šlégr: O play-off se ještě popereme

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova vybojovali v duelu 46. kola extraligy se Znojmem cenné tři body a na osmou příčku tabulky nyní hledí z devátého místa s tříbodovým odstupem. Jedna ze zámořských posil Severočechů, obránce Jiří Šlégr má v postupové matematice jasno. "Každý bod je důležitý, jeden úspěšný výsledek však ještě nic neřeší," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: www.hokej-litvinov.cz

"Chemici tělem i duší", Jiří Šlégr (vpravo) a Robert Reichel. Reichela vyřadilo do konce sezóny zranění.

Článek

Litvínovští hokejisté snížili po nedělním 46. kole extraligy ztrátu na osmou Plzeň v tabulce na tři body. Co to pro tým znamená?O play-off se ještě popereme. Každý bod je důležitý, jeden úspěšný výsledek však ještě nic neřeší. Trochu nám také nahrála remíza Plzně s Karlovými Vary. Přesto se musíme se dívat především na sebe a snažit se vyhrát co nejvíc zápasů. Od toho se budou odvíjet naše postupové ambice.

Jak bylo těžké zdolat celek Znojma (6:3), který rovněž touží po elitní osmičce?Po debaklu 1:6 na Spartě, kde jsme prohráli vlastními chybami, nebylo jednoduché zmobilizovat psychické síly. Za stavu 3:0 jsme si nechali dát od Znojma tři góly a už se nás zmocňovaly obavy, že to zase nedopadne podle představ. Naštěstí se dvakrát střelecky prosadili Čaloun s Kotrlou a jejich produktivita nás dovedla ke kýženému tříbodovému zisku. Jsme rádi, že se Jindrovi Kotrlovi po příchodu ze Sparty tak daří, když ve dvou zápasech už třikrát skóroval.

Cítíte při absenci zraněných lídrů mužstva a protřelých útočníků Reichla a Ručinského zvýšený tlak na svou osobu?Kluci jsou na tom hůř, než já, protože se na nás musí jen dívat a nemohou týmu na ledě pomoci. Jejich neúčast je nesmírně citelná, ale rozhodně si nemyslím, že by veškerá tíha nyní ležela jen na mě a několika dalších zkušenějších hráčích. Hokej je kolektivní sport a pro splnění vytčeného cíle děláme všichni všechno bez ohledu na to, kdo je v první nebo čtvrté pětce.

Připouštíte si možnost, že by pro vás sezóna mohla skončit už 1. března, či počítáte s působením v reprezentaci?Šest  před koncem základní části extraligy nemám na tohle téma odpověď. Teď se soustřeďuji jen na Litvínov. Do národního týmu pro Švédské hry mě nikdo nepozval, takže se tím nezabývám. Žádný impuls jsem nedostal ani směrem k blížícímu se mistrovství světa, nechávám tomu volný průběh.

Reklama

Související témata: