Hlavní obsah

V tlačenici o play-off jsou tři mužstva navíc

PRAHA

Tři mužstva navíc zůstávají šest kol před koncem základní části hokejové extraligy v tlačenici o play-off, přičemž Kladno je už blízko jistotě setrvání v osmičce, takže o poslední dvě místenky se poperou Vítkovice, Plzeň, Litvínov, Karlovy Vary a Znojmo. Bodově jasně nejlepší pozici mají Vítkovice s náskokem 10 bodů na devátý celek tabulky.

Foto: HC Znojemští Orli

Znojemským hokejistům se v posledních zápasech příliš nedaří.

Článek

Ostravští hokejisté ale nyní budou hrát třikrát po sobě venku. "Ani tak bychom neměli osmičku pustit. Nemusíme spoléhat na ostatní, máme to ve svých rukou," líčí asistent Vítkovic Miloš Holaň.

Zbývající kvarteto čekaly ve 46. kole přímé souboje, přičemž z tříbodového zisku se těšil jen Litvínov po výhře nad Znojmem. "Play-off zůstává naším cílem a vyjde, když budeme sbírat body, a ještě nám nahrají takové ztráty nejvážnějších protivníků, jako byla nedělní remíza Varů v Plzni," uvažuje litvínovský trenér Vladimír Jeřábek, jehož svěřence dělí od osmého místa tři body.

Plzeň sice drží vysněnou příčku, ale doma nedokázala porazit Karlovy Vary. "Nechali jsme soupeře k sobě dotáhnout, ale čekají nás ještě tři domácí zápasy s celky, které jsou v tabulce za námi, a pokud v nich stoprocentně zabodujeme, nemůžeme snad z osmičky vypadnout," míní asistent plzeňského kouče Ivan Vlček, který ale ví, že při rovnosti bodů s Litvínovem či Vary jeho týmu škodí horší bilance vzájemných zápasů.

Dotáhne Málek do play-off Vary?

Znojmo z posledních čtyř kol dosáhlo na jediný bod. "Jestliže chceme do osmičky, musíme daleko víc bojovat, a hlavně hrát zodpovědněji. Ve hře je ale pro každého ještě až osmnáct bodů," ulevuje si kouč Miloš Hořava a doufá, že tým zůstane ve hře o play-off do posledního kola, kdy Znojemští hrají v Plzni.

Pět bodů na osmičku ztrácejí i Karlovy Vary, jejichž trumfem je však stále se zlepšující brankář Roman Málek. "Naše manko není nesmazatelné, i když pro úspěch budeme potřebovat, aby výsledky ostatních nám hrály do karet. Rozhodně už v následujících zápasech nesmíme moc ztrácet. Než ale něco počítat, jdeme spíš zápas od zápasu," říká karlovarský gólman.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice