Hlavní obsah

Kladno začalo přípravu na ledě, testuje jedenáct hokejistů

Kladno

S 38 hráči, mezi nimiž je jedenáct hokejistů na zkoušce, odstartovalo přípravu na ledě Kladno. O angažmá se uchází i pět cizinců - Lotyši Martinš Jakovlevs, Edgars Dikis, Sergejs Pečura, Slovinec Erik Pance a Slovák Dávid Buc. Kouč Zdeněk Vojta měl k dispozici jinak kompletní kádr Rytířů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost kladenských hokejistů

Článek

Vedle beků Jakovlevse (naposledy finský Jokipojat), Dikise (HK Riga) a útočníků Pečury (SMScredit.lv), Panceho (Olimpija Ljublaň) a Buce (Poprad) usilují o smlouvu také zadáci Jakub Šulc (Slavia/Beroun), Daniel Kolář (Chomutov/Kadaň/Klášterec), Robin Malý (Beroun) a útočníci Jan Heřman (Karlovy Vary/Most), Jan Berger (Hradec Králové) a David Jonáš (Beroun).

"Ve třetím týdnu přípravy máme během šesti dnů pět utkání, tam chceme dát šanci více hráčům a pak se bude kádr zužovat," řekl ČTK trenér Vojta. "Tento týden budeme chodit na led ještě jednofázově a jednou do posilovny nebo tělocvičny. V dalším týdnu půjdeme dvakrát na led a jeden trénink na suchu. Do toho pak už přijdou přípravné zápasy," doplnil. První z dvanácti duelů sehrají Rytíři ve čtvrtek 1. srpna s Mladou Boleslaví.

Hlavní kladenskou posilou je útočník Petr Tenkrát ze Sparty. Do ofenzivy se vrátil také Francouz Sacha Treille rovněž ze Sparty a z Litoměřic přišel Jan Rudovský, který už Středočechům v minulé sezoně vypomáhal. Stejně jako zadák Petr Hořava, jenž přestoupil definitivně z Ústí nad Labem. Ze Skalice přišel slovenský bek Ivan Jankovič.

Tým opustili útočníci Jakub Valský a Koba Jass (oba Liberec), Martin Látal (Karlovy Vary), Petr Obdržálek (Skalica), David Kuchejda, Antonín Melka a obránci Jan Piskáček (Sparta), Petr Macholda (Drážďany) a Vladimír Kameš (Tver).

Program přípravných zápasů:
Čtvrtek 1. srpna: Rytíři Kladno - BK Mladá Boleslav (17:30).
Pondělí 5. srpna: HC Slovan Ústečtí Lvi - Rytíři Kladno (17:30).
Úterý 6. srpna: BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno (17:30).
Čtvrtek 8. srpna: Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov (17:30).
Pátek 9. srpna: Rytíři Kladno - Francie (17:00).
Sobota 10. srpna: Rytíři Kladno - EHC Grizzly Adams Wolfsburg (15:00).
Úterý 13. srpna: HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno (17:30).
Čtvrtek 22. srpna: Rytíři Kladno - HC Berounští Medvědi (17:30).
Úterý 27. srpna: Orli Znojmo - Rytíři Kladno (18:00).
Čtvrtek 29. srpna: Rytíři Kladno - Orli Znojmo (17:30).
Úterý 3. září: Rytíři Kladno - ETC Crimmitschau (17:30).
Pátek 6. září: HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno (18:00).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice