Hlavní obsah

Hokejisté Mountfieldu začali v Hradci Králové přípravu na ledě

Hradec Králové

Se sedmatřiceti hráči včetně čtyř brankářů zahájili přípravu na ledě hokejisté Mountfieldu v Hradci Králové, kam se extraliga přesunula z Českých Budějovic. Kádr přestěhovaný kompletně z jihu Čech doplnila také šestice hokejistů, kteří hájili dosud barvy hradeckých Královských Lvů v první lize.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Generální manažer klubu Aleš Kmoníček (vlevo) a útočník Jiří Šimánek s dresem nového extraligového hokejového klubu z Hradce Králové.

Článek

Trenér Peter Draisaitl s asistentem Jiřím Kučerou budou nyní v tréninku hledat konečný kádr pro extraligu. "Máme hodně hráčů, ze kterých vytvoříme konkurenceschopné mužstvo," řekl novinářům Draisaitl. "Na papíře máme k dispozici v současné chvíli nějakých šest pětek. S takovým počtem hokejistů se dá pracovat zhruba deset až čtrnáct dní. Do prvního zápasu European Trophy by se však měl udělat užší výběr hráčů."

Z prvoligového celku Hradce Králové se ucházejí o místo brankář Vladislav Koutský, obránci Tomáš Kolafa a Martin Vágner a útočníci Petr Haluza, David Švagrovský a Michal Tvrdík. "Je to velká výzva. Netuším, jakou mám šanci se do kádru dostat, ale porvu se o to," prohlásil Švagrovský.

Po změnách, které přineslo stěhování klubu z jihu Čech do Hradce Králové, si hráči Mountfieldu chtějí získat na východě Čech podporu fanoušků. "Musíme být maximálně otevření k veřejnosti a ke každému divákovi. Chceme hrát před plným stadiónem a v neposlední řádě si získat přízeň celého města. Je to fantastická příležitost pro nás všechny, věřím, že nás veřejnost přijme. Začínáme všichni od nuly," doplnil Draisaitl.

První přípravný zápas čeká Mountfield ve čtvrtek 8. srpna na ledě Znojma a pak už má před sebou osm zápasů European Trophy.

Přehled přípravných zápasů:
Čtvrtek 8. srpna: Orli Znojmo - Mountfield Hradec Králové (18:00).
Úterý 13. srpna: HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové (17:30; European Trophy)
Čtvrtek 15. srpna: Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno (17:30; European Trophy)
Pátek 23. srpna: Mountfield Hradec Králové - Lulea Hockey (17:30; European Trophy)
Neděle 25. srpna: Mountfield Hradec Králové - Kärpät Oulu (17:00; European Trophy)
Pátek 30. srpna: Eisbären Berlín - Mountfield Hradec Králové (19:30; European Trophy)
Neděle 1. září: Hamburk Freezers - Mountfield Hradec Králové (14:30; European Trophy)
Pátek 6. září: Mountfield Hradec Králové - EC Red Bull Salcburk (17:30; European Trophy)
Neděle 8. září: EC Red Bul Salcburk - Mountfield Hradec Králové (17:30; European Trophy)

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice