Hlavní obsah

Spory jsou tytam, domluva je na stole. Českobudějovický hokej povede Bělohlav

České Budějovice
Aktualizováno

Hokejové subjekty, které se po přestěhování klubu HC Mountfield do Hradce Králové snaží zachránit českobudějovický hokej, se konečně domluvily a vytvoří jeden prvoligový klub. Web Budějcká Drbna s odkazem na šéfa projektu HC Motor Zdeňka Casku uvedl, že v první lize tak bude působit CB Hokej 2013 zastupovaný někdejšími hokejisty Českých Budějovic v čele s Radkem Bělohlavem. Licenci jim dá k dispozici Motor, který ji získal od Hradce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V Českých Budějovicích se bude hrát první hokejová liga.

Článek

„Válku, která tady vznikla, vyhrál HC Motor na plné čáře. Získali jsme licenci, získali jsme Budvar Arénu, máme hráče a hrajeme hokej. Nicméně situace je tak vyhrocená, že si normální rozumný člověk říká, pojďme se spojit. A tak začala jednání s panem Bělohlavem, který má teď k dispozici dva kádry a je na něm, jaké hráče si vybere. Ať si zvolí ty nejlepší a šup zpátky do extraligy," uvedl Caska po pátečním přípravném zápase, ve kterém „jeho" Motor remizoval s Havlíčkovým Brodem 3:3.

Licenci bude podle něj oficiálně držet CB Hokej 2013 a na Bělohlavovi bude, zda využije služeb hokejistů, které má momentálně k dispozici Motor. V jeho kádru figurují hráči až do minulé sezóny prvoligového Hradce Králové, teoreticky by se do něj měli zařadit i hokejisté, kteří se neprosadí do základního kádru hradeckého Mountfieldu.

„Myslím, že z hráčů, co jsou tady, a z těch, které má k dispozici pan Bělohlav, může vzniknout výborný tým," uvedl Caska, jehož slova webu Budějcká Drbna potvrdil i Bělohlav.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice