Hlavní obsah

Snad jsme se vítězným obratem lidem odměnili, jásal hradecký Tvrdík

Hradec Králové

Do poloviny utkání to s hokejisty královéhradeckého Mountifeldu nevypadalo při jejich domácí extraligové premiéře zrovna dobře, nadšeně bojující mužstvo se ale s podporou více než pěti tisícovek diváků za stavu 0:2 zvedlo a zvládlo proti Třinci vítězný obrat.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové se radují z premiérové výhry v extraligové sezóně.

Článek

„Klobouk dolů před lidmi, byli tím pověstným hráčem navíc," uznal gólman Pavel Kantor. „Překvapili nás hodně. Nikdo moc nevěděl, co můžeme z hlediště čekat, ale diváci byli skutečně skvělí. Vytrvale fandili a snad jsme se jim vítězstvím za to odměnili," říkal útočník Michal Tvrdík.

Jediný hráč z nedělní sestavy, který nastupoval v Hradci i minulou sezónu ještě před letním přesunem kádru z Českých Budějovic, měl prsty v obou gólech znamenajících obrat. „Hodně se nám ulevilo, bylo by nepříjemné chytit hned na startu soutěže ztrátu. Jsem i rád, že jsme ukázali, jak můžeme kousat," usmál se Tvrdík.

Mlhu střelci nevyužili

Hokejový Mountfield se v krajské metropoli teprve zabydluje a trenér Peter Draisiatl dobře ví, že si mužstvo potřebuje diváky získat na svou stranu. „Atmosféra byla moc fajn, ale je mi jasné, že hodně záleží na nás, jaká bude. Pro všechny je to start od nuly, o to víc těší ten obrat zápasu. Udělá dobře mužstvu a snad i fanouškům," usmál se kouč.

Euforie v hledišti kulminovala, když domácí dvěma góly v rozpětí 82 vteřin strhli v poslední třetině vedení na svou stranu. „Věřili jsme, že to dokážeme. Byli jsme většinu času lepším mančaftem, jen to chtělo trpělivost v koncovce," tvrdil autor vítězné trefy Jakub Langhammer. „Vyplatilo se nám, že jsme šli po nich, přesně takhle se musíme tlačit do branky," usmál se vysoký hradecký útočník.

Drobnou kaňkou na solidní hokejové podívané byla mlha, která se především ve druhé třetině vznášela nad ledem. „Kdyby hráči byli přemýšlivější, tak pálili ze středního pásma, protože chvílemi jsem z branky puk vůbec neviděl," přiznával Kantor. „Mlha byla fakt hodně zvláštní. Bude to chtít jezdit co nejrychleji, aby se rozptýlila," žertoval Langhammer.

Zato v kabině hostů nikomu do smíchu moc nebylo. Oceláři jsou jediní v extralize bez bodu. „Měli bychom si vzít od Hradce příklad, jak hrát důrazně před brankou. Hráči byli děsně nervózní a vůbec nevím proč, vždyť jsme utkání měli skvěle rozjeté. Nakonec ale na bodový zisk nestačil ani dvougólový náskok," litoval trenér Jiří Kalous.

Reklama

Související témata: