Hlavní obsah

Dvě dvojice pro play-off stále nejasné, Pardubice začnou doma

PRAHA

Až po posledním extraligovém utkání základní části bude jasné, které celky se potkají ve čtvrtfinále play-off. Středeční dohrávka 51. kola Pardubic ve Znojmě určí definitivní podobu dvojic pro první kolo, úterní výhra nad Kladnem ale východočeskému celku zajistila vstup do bojů o titul v neděli na domácím ledě.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Až dohrávka 51. kola extraligy určí definitivní podobu dvojic pro play-off.

Článek

Pokud Pardubičtí i na jihu Moravy získají tři body, předstihnou v tabulce Slavii na základě lepší bilance ze vzájemných zápasů a jako třetí celek základní části vyzvou v play-off Kladno.

Když ale nebudou v dohrávce 51. kola stoprocentně úspěšní, čeká je na úvod vyřazovací části Liberec. Tomu do vysněné čtyřky už nepomohla ani výhra na kluzišti obhájce titulu ze Zlína, který sice prohrál poslední dvě utkání základní části, přesto udržel první příčku.

Chřipková epidemie v kabině Pardubic, která způsobila odložení zápasu ve Znojmě z neděle na středu, se tak nyní proměnila ve výhodu umožňující mužstvu z východních Čech relativní výběr soupeře pro play-off.

"Není to zrovna ideální stav v závěru základní části, ale většina klubů souhlasila s odkladem i s rizikem, že taková situace nastane," krčí rameny ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Liberci nyní nezbývá než čekat na výsledek ze Znojma, který rozhodne o tom, zda Bílí Tygři historicky první účast v play-off zahájí v pražské Sazka Areně nebo pojede do Pardubic. Stejně je na tom Kladno a rovněž Slavia se teprve ve středu kolem 20. hodiny dozví, zda v neděli přivítá Kladno nebo Liberec.

Kdo s kým v prvním kole vyřazovací části
HAMÉ ZLÍN-LITVÍNOV
SPARTA PRAHA-VÍTKOVICE
SLAVIA/PARDUBICE-KLADNO
PARDUBICE/SLAVIA-LIBEREC
Jisté hrací dny play-off - 4. a 5. března na Spartě (oba dny v 19 h) a ve Zlíně (oba dny v 17 h), 6. a 7. března na ledě Slavie a Pardubic (v neděli v 17 h či v 18.30 h podle přání televize, v pondělí v 17 h), 8. a 9. března v Litvínově a Vítkovicích (oba dny v 17 h), 10. a 11. března v Liberci a Kladně (oba dny v 17 h).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice