Hlavní obsah

Šimíček: Stojím na správné straně barikády

VÍTKOVICE

V loňské vyřazovací části hokejové extraligy vedl Roman Šimíček jako kapitán hokejisty Sparty proti Vítkovicím. Letos je třiatřicetiletý útočník v opačné pozici. V dresu Severomoravanů se bude snažit přejít přes druhý celek základní části do semifinále play-off. "Porazit Spartu, to se cení. Snad to taky zažijeme," říká Šimíček v rozhovoru pro Právo.

Článek

Letos jste oporou Vítkovic, ale v minulé sezóně jste nosil kapitánské céčko ve Spartě. Jak na loňské čtvrtfinále vzpomínáte? Byly to určitě nejtěžší zápasy mé kariéry. Každý by se složitě vyrovnával s tím, když na něj fanoušci klubu, kde vyrůstal, pískají.

Nebude zase složité hrát proti bývalým spoluhráčům? Teď je pro mne jiná situace. Hrozně moc se těším, cítím, že konečně zase stojím na té správné straně barikády. Jsem připraven Vítkovicím maximálně pomoci.

Spartu znáte, zkusíte něco poradit vítkovickým trenérům? Tohle vůbec nebude potřeba. Naši trenéři sami nejlépe vědí, co na soupeře může platit. Perfektně se všichni známe, takže se rozhodne podle aktuální formy na ledě.

Vzpomínáte si, že jste byl u posledního postupu Vítkovic přes Spartu do semifinále před osmi lety? Od té doby se ale v soubojích play-off vždy radovali Pražané... Pamětník moc nejsem, ale to si vybavuji. Také vím, že pak Vítkovice se Spartou vždycky vypadly, ale třeba i loni to bylo vyrovnanější víc, než napovídal výsledek. Žádný komplex necítíme. Soupeře potrápíme a věříme i tomu, že si zahrajeme semifinále.

Vypadalo to, že Vítkovice se souboji se Spartou nebránily...My jsme si nevybírali, na druhou stranu se soupeřem pro čtvrtfinále jsme spokojeni. Na ty zápasy se vždycky těší hráči i fanoušci. Porazit Spartu, to se cení. Snad to taky zažijeme.

Zajímáte se o to, kdo bude stát v brance Pražanů? To absolutně není náš problém, neřešíme to a je to vcelku jedno. Bříza a Pöpperle jsou kvalitní brankáři, ale ne nepřekonatelní. Chce to hodně střílet, však ony góly pak přijdou. Máme vyrovnané útoky, snad to vydrží i v play-off.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice