Hlavní obsah

Kladno uspělo s Jágrem na střídačce

KLADNO

Plakát podzimního spoluhráče Jágra nalepený na plexiskle za střídačkou zvyšoval motivaci kladenských hokejistů proti Pardubicím. "Byl to nápad maséra, osvědčil se, takže v pátek budeme mít Jágra zase na střídačce," usmíval se kouč Zdeněk Müller.

Článek

"Vidíte a já si toho nevšimnul," tvářil se překvapeně útočník Pavel Patera, autor dvou branek. "Nejsem mašina na góly, ale do zápasu jsme šli s tím, že když neuspějeme, těžko se udržíme v sezóně," líčil čtyřnásobný mistr světa.

"Na začátku zápasu, když jsme po mém zbytečném faulu šli do tří, mi zatrnulo. Kluci to ubránili perfektně a klíčovým okamžikem byl gól na 2:0 v oslabení, potom Pardubice odpadly," řekl Patera. "Šlo z naší strany o solidní výkon, dali jsme do hry celé srdce a měli i štěstí," doplnil nejlepší kladenský útočník.

Hrdinou byl brankář Zdeněk Orct, jenž kryl všech 30 pardubických střel. "Pevně jsem věřil, že v sérii čtyřikrát po sobě neprohrajeme, teď zkusíme trápit Pardubice dál. O nulu mi až tolik nešlo, ale těší mě, že celý tým zahrál dobře dopředu. Soupeř se hlavně v úvodu druhé třetiny dost tlačil před branku, ale moc extra šancí neměl," liboval si gólman a prozradil odměnu za udržené čisté konto odměnu: "Spíme celé mužstvo na hotelu, tam si dám pivo na spaní a hlavně si dopřeji masáž zad."

Pardubičtí se stínu porážky snažili rychle zbavit. "Nejlepší bude okamžitě zapomenout. Stále máme v sérii o krok navrch a splnění cíle, vyhrát jednou v Kladně, se o den odkládá. Musíme ale vylepšit přesilovky," mínil král kanadského bodování základní části Michal Mikeska.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice