Hlavní obsah

Kladenští nepochybovali, že sérii srovnají

KLADNO

Po čtvrtém zápase série s Pardubicemi byli hokejisté Kladna na odpis. Podlehli hladce Východočechům, navíc jeli na led soupeře bez zkušeného Patery. Přestáli však třetinu hrůzy, zápas otočili a v úterý odvrátili nečekaně i druhý mečbol protivníka. Teď je čeká sedmý zápas.

Článek

"Ani když jsme prohráli třetí utkání, nikdo v kabině nepochyboval, že jsme schopni sérii srovnat. Na Pardubice je velký tlak, my hrajeme uvolněně," vykládal radostně Tomáš Kaberle, obránce Kladna.

"Po první třetině pátého zápasu v Pardubicích to s námi ale nevypadalo dobře," připomínal drtivý tlak soupeře z úvodu zápasu na východě Čech s úsměvem Martin Procházka, hrdina úterního večera. "Jenže jsme si uvědomili, že favoritem jsou Pardubice a my nemáme co ztratit. A taky nás podržel Orct," vysvětlil zvrat.

Brankář Zdeněk Orct se culil: "Jsme v play-off po dlouhé době, a tak si vše užíváme. A dokud neprohrajete čtyřikrát, není důvod smutnit. Proto jsme nepochybovali."

Lašáka štval první gól

Jeho protivník Ján Lašák měl k podobným pocitům po šestém zápase daleko. Štval ho první inkasovaný gól. "Puk jsem přikryl na zemi vyrážečkou, ale není ho možné udržet, když vám do toho někdo píchne hokejkou. To prostě nejde," zlobil se na sudí.

"Puk zůstal vedle betonu," oponoval Procházka, který kotouč do sítě dorazil. Pak přidal i vítěznou branku. "To kluci odvedli výbornou práci v rohu kluziště," odmítal uznání a těšil se na sedmý zápas. "Teď už jsou šance padesát na padesát, soupeř bude pod tlakem," mínil.

Pardubický útočník Michal Mikeska nedělal ze sedmého duelu vědu: "Dvakrát nás opustilo štěstí a domácí nás přetlačili. Fanoušci jsou možná z posledního zápasu nervózní, ale mužstvo je v klidu. Není co vymýšlet, jen nesmíme dělat chyby."

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články