Hlavní obsah

Chomutov shání posily. Největší slabinou je brankářský post

Chomutov

Vedení extraligového Chomutova bude podle všeho hledat novou brankářskou jedničku. Nový trenér Pirátů Josef Turek po pátečním domácím debaklu s Vítkovicemi 2:7 přiznal, že gólmanský post je jedním z největších problémů severočeského klubu, kterému momentálně patří poslední místo.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Útočník Slavie Vladimír Růžička střílí gól do branky Matúše Kostúra z Chomutova.

Článek

V brance Chomutova se v dosavadním průběhu sezóny střídají Milan Řehoř, Miroslav Hanuljak a Matúš Kostúr, ani jeden z nich ale nepodává oslnivé výkony. Všichni mají úspěšnost pod 90 procent a i kvůli tomu Piráti inkasovali ve 20 zápasech již 73 branek. To je nejvíce ze všech extraligových týmů.

„Musíme s tím něco udělat. Pořád je (brankáře) střídáme, v každém zápase jde do branky jiný. Hráči pak nemají tu jistotu," konstatoval Turek v rozhovoru pro klubový web po pátečním zápase.

Nástupce odvolaného Jiřího Čelanského si ale dobře uvědomuje, že vysoký počet inkasovaných branek není jen „zásluha" tria Řehoř, Hanuljak, Kostúr. „Mají na tom podíl i hráči v poli. Minule na Slavii jsme ale třikrát vedli a prohráli, i když na náš šlo jen 16 střel. I dnes jsme soupeře přestříleli...," podotkl Turek.

Piráti chtějí posílit na všech postech

Chomutov podle jeho slov bude hledat posily i do obranných a útočných řad. Začne ale u brankáře. „Moc volných hráčů na trhu není. Posily musí být lepší než ti na farmě v Kadani a v prvním týmu. Chybí nám produktivita. První pětka je vidět, ostatní se snaží, ale nedáváme góly," uvedl Turek.

Teoreticky by se do týmu mohl prý vrátit útočník Milan Kraft, ještě v minulé sezóně kapitán Pirátů. V létě o jeho služby klub již neměl zájem, a tak zkušený hráč ukončil kariéru. „Přišel sem, nevěděli jsme to. Pozdravili jsme se těsně před zápasem, známe se od vidění z Plzně. Zašel za klukama do kabiny. Nemám s jeho návratem problém," připustil Turek pro iDNES.cz.

Turek zatím vedl Chomutov ve dvou zápasech. Po prohře 4:5 v prodloužení na Slavii musel v pátek skousnout domácí debakl 2:7 s Vítkovicemi. V den svých 42. narozenin. „Paráda, co? Já je ale neslavím, asi půl roku nepiju ani alkohol. Chci pomoct, proto jsem sem vlezl. Nelámu nad tím hůl, ještě je před námi více než polovina soutěže. Něco se musí ale s kádrem udělat, aby se to nějakým směrem pohnulo," podotkl Turek, který přiznal, že posledních osm minut zápasu se cítil trapně. „Jsem rád, že diváci ani nepískali, drželi nás. Překvapilo mě to," dodal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice