Hlavní obsah

Kladno - Slavia 3:1Kladno po třech prohrách zabralo, zdolalo Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Vrdlovec 0 : 1
12. Hlaváč 1 : 1
17. Hořava 2 : 1
32. Rudovský 3 : 1
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna zvítězili v 27. kole Tipsport extraligy nad Slavií 3:1 a zabrali po třech zápasech bez bodu. Pražané si připsali už sedmou porážku za sebou. Rytíři se radovali ve vzájemných soubojích se Slavii teprve z druhé výhry z posledních 12 utkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hokejisté Kladna se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Přitom začátek vyšel Slavii a po 115 vteřinách vedla. Ránu obránce Valacha vyrazil Chábera k volnému Vrdlovcovi, který svým prvním gólem v nejvyšší soutěži zajistil hostům vedení. Vzápětí mohl vyrovnat Kaberle, který se po jednozápasové pauze způsobené problémy s třísly vrátil se sestavy Rytířů. Jeho pokus ale skončil na tyči.

Kladno se dočkalo ve 12. minutě. Lotyš Bajaruns projel celým kluzištěm a Hlaváč po jeho asistenci snadno překonal Furcha. V 17. minutě už domácí vedli. Patera zadovkou uvolnil Miloslava Hořavu, který zakončoval do odkryté branky. Náskok mohli domácí ještě před pauzou zvýšit při trestech Skokana a Whartona, ale Slavii držel Furch.

Rudovský pojistil náskok

Rytíři se dočkali pojistky ve 32. minutě při Kolaříkově vyloučení. Patera vystřelil od modré čáry a jeho pokus tečoval za záda slávistického gólmana Rudovský. Další šanci domácích měl Hlaváč, na druhé straně neuspěl Bednář.

Ani v poslední dvacetiminutovce se herní projev Pražanů nezměnil. Středočeši velmi dobře bránili a vyráželi k nebezpečným brejkům. Slavia se v závěrečných minutách sice snažila zdramatizovat zápas, ale Rytíři cenné vítězství v poklidu uhájili.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Rytíři Kladno - HC Slavia Praha 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Hlaváč (Bajaruns, Dalecký), 17. M. Hořava (Patera, Kuchler), 32. Rudovský (Patera, Kuchler) - 2. Vrdlovec (Valach, Wharton). Rozhodčí: Jeřábek, Čech - Jindra, Skopal. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2260.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, P. Hořava, Černošek, L. Procházka, Doudera - M. Hořava, Patera, Kuchler - Rudovský, Dragoun, Machač - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Eberle, Lukáč, Havlíček. Trenér: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Stránský (41. Klhůfek), Vrdlovec, J. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Reklama