Hlavní obsah

Hokejové Kladno připouští možnost trenérské výměny

Kladno

Povážlivě nahnutá je židle pod trenérem kladenských hokejistů Zdeňkem Vojtou po domácí porážce s Hradcem Králové (1:3) v 31. extraligovém kole, posledním před reprezentační přestávkou. A nelze vyloučit, že po pauze už kouč nebude mít možnost k nápravě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kladenský trenér Zdeněk Vojta (vpravo) při utkání s Kometou Brno.

Článek

Pro Rytíře byla nedělní porážka čtvrtou v řadě, přičemž bez bodů zůstali v sedmi z posledních osmi vystoupení. I kvůli tomu propadl tým vlastněný Jaromírem Jágrem až na 13. příčku tabulky, za ním už je pouze poslední Chomutov.

"S ohledem na výsledky je možné, že dojde na mé odvolání," připustil Vojta na tiskové konferenci po utkání. "Ale je to otázka pro vedení klubu," dodal padesátiletý trenér.

Kladnu se navíc dlouhodobě nedaří střelecky; za 31 kol nastřílelo jen 65 branek, což je právě po chomutovských Pirátech (59) nejméně v lize. Během neúspěšné osmizápasové série se tým radoval z gólu jen v 11 případech a více než dvě branky zaznamenal jen při výhře 3:1 nad Slavií.

Vedení klubu připouští, že delší přestávka v programu extraligy může přinést na trenérském postu změnu. "I téma výměny trenérů je aktuální. Situací se zabýváme a na stole jsou různé varianty," řekl sportovní manažer Středočechů Martin Vejvoda.

Souboj proti Mountfieldu sledoval z VIP prostor Jiří Čelanský, bývalý kouč Chomutova a předtím asistent kouč Vladimíra Růžičky v pražské Slavii.

Reklama

Související témata: