Hlavní obsah

Vítkovice usmažilo žluté peklo

ZLÍN

Rozhodující sedmý semifinálový zápas byl ve Zlíně za hodinu vyprodán a domácí fanoušci dostáli výzvy, ať přijdou do hlediště v dresech Hamé nebo žlutých šálách. "Vítkovice musí poznat, jak vypadá žluté peklo," burcoval ochozy hlasatel před zápasem, i když jeho slova zanikala v bouřlivé atmosféře, kterou s bubny pomáhalo spoluvytvářet i několik desítek vítkovických příznivců.

Článek

Zlín byl do letošního play-off jediný celek, který za posledních šest let vyhrál doma rozhodující zápas série a to před třemi lety se Znojmem a loni s Třincem. "Proti Vítkovicím to musí být do třetice všeho dobrého," nechali se slyšet mladíci ve zlínských dresech ještě před stadiónem a měli pravdu. Vítkovice se nakonec usmažily ve žlutém pekle.

Nadšená 104letá fanynka

Radost z toho měla i 104letá fanynka domácího klubu, která přišla na utkání a dokonce před úvodním vhazováním z ledu mávala, přičemž ji téměř k slzám dojalo, když od kapitána Okála dostala květiny. V hledišti byla doslova hlava na hlavě a žlutá barva v něm opravdu dominovala.

Během zápasu ale publikum těžce neslo neuznání dvou domácích gólů po odpískání, ale došlo jen na verbální projevy nevole. Vítkovická vedoucí trefa na chvíli hlediště zmrazila, pár minut byla slyšet jen vítkovická hrdla. Až dvojitá přesilovka dostala fanoušky znovu do varu a po Čajánkově vyrovnání těsně před koncem druhé třetiny Zimní stadión Luďka Čajky málem spadl nadšením.

Zlín zopakoval tři roky starý obrat

Zatímco ve vítkovické sestavě bylo jen sedm hokejistů, kteří mají zkušenost s ošidností rozhodujícího zápasu série play-off, Zlín měl takových hráčů na své straně patnáct a vypjatý duel si naklonil na svou stranu v přesilovkách. Když po Balaštíkově asistenci dopravil ve 45. minutě puk do sítě Erat, všichni lidé se žlutými šálami na krku už věřili, že jejich miláčci jsou na správné cestě do finále, na něž se začínají prodávat lístky už v neděli dopoledne.

Vítkovičtí v zápase draze pykali za nedisciplinovanost, při jejich už sedmém vyloučení Čajánek zvýraznil zlínské vedení a v hledišti se už slavil postup obhájců titulu do závěrečné série play-off proti Pardubicím. Zlín tedy i proti Vítkovicím dokázal totéž, co před třemi lety se Znojmem: Nakonec uspěl v sérii, byť prohrával už 1:3 na zápasy.

Reklama

Související témata: