Hlavní obsah

Pardubice opět vyhrály a přiblížily se titulu

PRAHA

Hokejisté Moelleru Pardubice vyhráli i druhé finálové utkání na ledě zlínského Hamé a opět se přiblížili k zisku mistrovského titulu. Ten v Pardubicích naposledy slavili před 16 lety. Druhé finále rozhodly trefy mladíků Koukala a Hemského ve druhé třetině, Východočeši zvítězili 4:1. Série pokračuje dvěma zápasy v Pardubicích, třetí duel je na programu v sobotu.

Foto: Sport.cz s použitím PRÁVO/Lukáš Tábroský

Zlínský Peter Barinka (vlevo) padá po souboji s Davidem Havířem z Pardubic.

Článek

V brance Zlína nastoupil od začátku Altrichter, který v úvodním finále udržel 32 minut čisté konto. To už ale bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí brankář si první vážnější zákrok připsal ve 2. minutě po ráně Linharta od modré čáry. V dresu Pardubic naskočil i Michal Mikeska, který si vyléčil zraněná záda.

Rozhodnou Pardubice už o vikendu o titulu?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Oba celky se snažily praktikovat jednoduchou hru, v případě nouze se nerozpakovaly vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Ve 14. minutě nahodil puk na pardubickou branku Vosátko a Lašák puk viděl až v síti. Pro Lubomíra Vosátka to byl premiérový bod v letošních vyřazovacích bojích.

Odpovědět mohl vzápětí Divíšek, který se protáhl mezi obrannou dvojicí Roman Hamrlík - Tesařík. Ta si musela pomoci faulem a Pardubice měly výhodu přesilovky. Už za vyrovnaného stavu hráčů na ledě pálil po elegantní zadovce Koukala Průcha do připravené lapačky Altrichtera. V 19. minutě už ale domácí gólman kapituloval, když pouze vyrazil Havířovu střelu a Barinkou nepokrytý Tomáš Divíšek dorazil puk do odkryté branky.

Po změně stran se hra zrychlila

Po přestávce přidaly oba celky na tempu a diváci se měli na co dívat. Po chybě Novotného mohl poslat Zlín do vedení Okál, osamocený si ale vylámal zuby na Lašákovi. Z protiútoku udeřily Pardubice. Petr Koukal vkleče trefil mezírku mezi Altrichterovými betony a Pardubice vedly. O několik okamžiků později Zlín chyboval, nájezd Průchy zhatil včasným vyjetím zlínský brankář.

Ve 28. minutě předvedl svoji aktuální pohodu pardubický forvard Aleš Hemský. V rychlém brejku se neukvapil, stahovačkou si položil obránce a předložil před prázdnou branku puk Petru Průchovi. Pardubice šly do dvoubrankového trháku.

Zlín přidal, tlačil se před Lašáka, slovenský gólman hostí ale všechny pokusy spolehlivě lapil. Dobrými zákroky se prezentoval i domácí brankář, tři sekundy před koncem druhé třetiny vytlačil lapačkou střelu Hemského na tyč.

Pardubice komplikace nepřipustily

Ve 47. minutě fauloval Sýkora Kristka a inkasoval trest na 5 minut a do konce utkání. Přesilovku Zlína ovšem ukončilo po 47 sekundách nedovolené bránění kapitána Zlína Okála.

Navíc za okamžik Mikeska vyhrál buly pro Jana Snopka a bek Východočechů definitivně pohřbil naděje Zlína na vítězství. V 54. minutě mohl snížit Čajánek, jeho dorážku vyrazil z prázdné branky Divíšek.

Pardubice kontrolovaly své vedení, hosté jednoduchým způsobem dostávali puk ze své obranné třetiny a Zlín už neměl síly na zvrat. Východočeši po čtyřech prohrách se Zlínem v základní části dokázali podruhé za sebou zvítězit a finálovou sérii mají velice dobře rozehranou. Finále pokračuje v sobotu v Pardubicích.

Hamé Zlín - Moeller Pardubice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Vosátko - 19. Divíšek (Havíř, Hejduk), 25. Koukal (M. Rozsíval, Hemský), 28. Průcha (Hemský), 48. Snopek (Mikeska). Rozhodčí: Homola, Jebavý - Čech, Kalivoda. Vyloučení: 10:8, navíc P. Sýkora (Pardubice) 5 min. Bez využití. Diváci: 6598. Stav série: 0:2.
Zlín: M. Altrichter - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček, Vosátko, Galvas - Okál, Čajánek, Veselý - Balaštík, Mokrejš, M. Erat - Barinka, Kristek, Kováčik - Jenáček, M. Čech, Záhorovský. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Linhart, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Divíšek, Bulis - Hemský, Koukal, Průcha - Rolínek, Mikeska, Korhoň. Trenéři: Martinec a Šejba.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice