Hlavní obsah

Pardubičtí vsadili na šikovné útočníky

ZLÍN

Tři minuty stačily nejlepšímu útoku Pardubic, aby rozhodl o druhé finálové výhře ve Zlíně. Koukal a Průcha svou rychlost i šikovnost proměnili v góly a vzali domácím hokejistům vítr z plachet.

Článek

"V útoku si vyhovíme, Hemský s Průchou jsou technici od Boha. Každý zápas máme hodně příležitostí na gól a teď ve finále nám to lepí," říkal Petr Koukal, který dal vítěznou branku v hodně nehokejové pozici. "Naskočil jsem si ze střídačky pro dlouhý pas a měl štěstí, že i vkleče jsem dosáhnul na puk."

Pardubičtí si zasloužili jedničku z obrany. "Celý tým hrál obětavě dozadu, hodně důležité bylo srovnání gólem do šatny. Pak se mi podařilo chytit pár šancí a naše protiúdery byly drtivé," liboval si brankář Ján Lašák.

"Gólman byl velikou oporou, i jeho zásluhou jsme dosáhli ve Zlíně víc, než bychom čekali. Neřekl bych ale, že máme titul nějak blízko, i když dvě porážky doma musí se soupeřem zamávat," doplňoval Koukal.

Přesilovky nešly

Na hráčích Zlína byla patrná únava, ale snad ještě větší rozčarování z druhého neúspěchu na vlastním ledě. "Pardubice nás předčily bruslařsky, i když jsme se snažili přitvrdit. Bylo tam z naší strany ale hodně nepřesných přihrávek," mrzelo autora jediné branky Lubomíra Vosátka.

Jeho gól sice dostal Hamé do vedení, ale pak už skórovali jen Pardubičtí. "Gólman si kleknul, takže tu střelu asi nečekal. Kluci mi schovali puk za premiérový gól, ale raději bych bral vítězství," doplnil 27letý bek.

"Bylo chybou, že jsme pouštěli soupeře do brejků a k tomu nám vůbec nešly přesilovky. Pardubice je mají dobře přečtěné. Hodně si teď věří, ale ještě v sobě najdeme sílu, abychom něco uhráli a finálovou sérii vrátili k nám," tvrdil obránce Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: