Hlavní obsah

Naše hra? Chaos, fakt hrozný, čertil se Straka po další plzeňské venkovní prohře

Praha

Jako noc a den. Přesně tak se liší výkony a výsledky hokejistů Plzně v domácím a venkovním prostředí. Zatímco před vlastními fanoušky vyhráli Západočeši devět posledních duelů, venku jsou úřadující mistři naprosto neškodní. Páteční prohra 1:3 na Slavii je již pátou v řadě, poslední triumf na kluzišti soupeře se datuje na konec listopadu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Slávistický útočník Jiří Doležal (vpravo) se raduje z gólu proti Plzni, který vstřelil Juraj Valach (není na snímku). Přihlíží plzeňský brankář Matěj Machovský (vlevo) a obránce Indiánů Dan Růžička.

Článek

Taky že asistent trenéra Michal Straka neskrýval po zápase na Slavii velké rozčarování. Porážku o dvě branky by snad i skousnul, předvedený výkon jej však pořádně vytočil. Vždyť hosté zaostávali takřka ve všech ohledech a nebýt gólmana Machovského, odjížděli by s debaklem.

„Je to fakt hrozný... Nemáme pohyb, vůbec nedostaneme soupeře pod tlak. Chybí nasazení, agresivita, prostě v naší hře nic není. Každý si do hry přidává něco jiného, než bychom chtěli hrát a je z toho chaos," čertil se Straka a všiml si, že mdlý výkon Západočeši předváděli od začátku utkání.

„Prvních dvanáct minut jsme zůstali ještě v kabině a měli jsme jediný štěstí, že jsme prohrávali jenom 0:1. Pak jsme sice alespoň trošku zvedli pohyb a bojovnost, ale celkově jsme hráli špatně. Vázla kombinace, vůbec nic nám nevycházelo. Prostě hrůza," kroutil Straka hlavou.

Jako by Plzni až moc scházel kapitán Martin Straka, který nenastoupil kvůli blíže nespecifikovaným zdravotním problémům. „Snad bude k dispozici už v neděli proti Pardubicím," doufá Michal Straka, Martinův starší bratr. „Stejně ale budeme muset dál měnit lajny a se sestavou zamíchat, protože náš herní projev je opravdu hrozný."

Reklama