Hlavní obsah

VIDEO: Auu, ta byla na solar. Takhle vypadá hokejový trénink z helmy brankáře Francouze

Litvínov

Vlézt si do hokejové branky vyžaduje pořádný kus odvahy. Gólmani mají na zákrok většinou jen zlomky vteřiny, chyby se neodpouští, puky přitom létají zatraceně rychle a kontakt s nimi často hodně bolí. Jak vypadá hokej z perspektivy masky extraligového gólmana, předvedl svým fanouškům brankář Litvínova Pavel Francouz.

Trénink z pohledu helmy Pavla Francouze.

 
Článek

„Jak malej Jarda. Díky Ježíšku," dělila se na svém twitterovém účtu opora Vervy o radost z vánočního dárku v podobě speciální kamery, kterou si před tréninkem nainstalovala na svoji masku. „Občas to do branky vezmu a budu doufat, že mi to nikdo neustřelí," napsal dále třiadvacetiletý brankář.

A s prvním videem ze silvestrovského tréninku se také následně s fanoušky podělil. Začíná v litvínovské kabině, následuje výjezd na ledovou plochu, pozdrav s brankářským kolegou a pak už směrem ke kameře jen létají puky a valí se nájezdy.

V jednu chvíli se Francouz hlasitě zasmál, to když ostřílený zadák Vervy Jiří Šlégr při snaze zpracovat si kotouč upadl na led. O pár vteřin později už ale litvínovské brankářské jedničce moc do smíchu nebylo. Střela Marka Zavřela se totiž zakousla do brankářova těla obzvlášť bolestivě. „Auu, ta byla přímo na solar," zachytil mikrofon bědování Pavla Francouze, jenž se po ráně skácel k zemi. „Máro, uber trošku," žádal pak autora dělovky, když se oklepal.

Reklama

Související témata: