Hlavní obsah

Mám dobré hokejky a dobré spoluhráče, glosoval liberecký Bartek svůj hattrick. Nedvěd nedohrál

Liberec

Dvě ústřední postavy měl extraligový zápas mezi hokejisty Liberce a Hradce Králové (5:2). Hattrickem přispěl k vítězství Bílých Tygrů útočník Martin Bartek. Stejný počet asistencí stihl během prvních dvou třetin kapitán Petr Nedvěd, který následně odstoupil kvůli drobnému zdravotnímu problému.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Martin Bartek, autor hattricku v duelu s Hradcem Králové.

Článek

Bartek si cenil výhry i z toho důvodu, že v předešlých dvou vzájemných zápasech Liberečtí ztratili proti Mountfieldu slibný náskok (z 6:2 na 6:7 v prodloužení, z 2:0 na 2:5). Potřetí už Severočeši selhání v poslední třetině nedopustili.

„Věděli jsme soupeř je oslabený o šest útočníků, ale má nahráno hodně bodů a může být relativně v klidu. A chtěli jsme odčinit prohru 4:8 z Vítkovic. Uklidnil nás první gól. A že jsem dal hattrick, přikládám tomu, že mám dobré hokejky a dobré spoluhráče. S Víškem a Bulíkem jsme si sedli. Kluci mi hodně přihrávají a já zakončuji. A úspěšně jsme jako tým zvládli i přesilovky," líčil Bartek, který v sezóně zaznamenal už 24 branek.

Která trefa se mu do hradecké sítě nejvíce líbila? „Asi druhý gól, kdy mi Víšek perfektně nahrál, prudce jsem vystřelil a tušil jsem, že puk projde za záda brankáře," popsal svůj zásah.

„Sleduji Petra Tona ze Sparty v čele tabulky střelců. Ale Liberec není jen o mě a mojí produktivitě. Především se snažím svými góly pomáhat mužstvu. Vím, že kdybych nedával góly, dostával bych se pod tlak, protože se ode mě prostě očekávají a já tuhle pozici přijal. Pořád si myslím, že máme na víc než jedenácté místo. Sezóna se hodnotí podle toho, jestli jste v play-off, nebo ne," přemítal slovenský kanonýr v libereckých službách.

Vadí mu zakřiknuté výkony venku

Mrzí ho, že Bílí Tygři předvádějí diametrálně odlišné výkony doma a venku. „Na soupeřově ledě jsme zakřiknutí, bojíme se. Většinou ale jako první faulujeme, pak inkasujeme a už se nedokážeme zvednout a vyhrát. Na tom musíme zapracovat. Moc času už na radikální posun v tabulce nezbývá," uvědomil si Bartek.

Trenér Pavel Hynek se nejprve vyjádřil k Nedvědově absenci: „V pondělí půjde na vyšetření. Do úterní předehrávky na Slavii se asi do pořádku nedá, ale nečekáme, že by to bylo něco vážnějšího na delší dobu. Jeho olympijská účast nebude určitě ohrožena."

Královéhradecký kouč Peter Draisaitl uznal, že jeho tým nezopakoval vzepětí z dřívějších duelů s Libercem. „Chyběla nám větší kvalita, což bylo asi dáno i velkou marodkou klíčových hráčů. V přesilovkách jsme mohli s nepříznivým vývojem něco udělat, ale tentokrát jsme nebyli schopni dát více než dva góly. Takže výsledek je asi spravedlivým vyjádřením dění na ledě," shrnul trenér Východočechů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice