Hlavní obsah

Vítkovice válcují soupeře. Kluci si znovu na ledě počínali jako tým, těšilo kouče Oremuse

Zlín

Hokejisté Vítkovic válcují v novém roce jednoho soupeře za druhým. V dohrávce 34. kola Tipsport extraligy dokázali zvítězit ve Zlíně hladce 3:0 a připsali si už pátý triumf v řadě. V tabulce poskočili na pátou příčku.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Jiří Burger a Milan Hruška z Vítkovic se radují po gólu.

Článek
Fotogalerie

„Předvádíme teď výborný hokej a zápas ve Zlíně nám vyšel naprosto mimořádně. Soupeři jsme skoro nic nedovolili. Myslím, že i domácí byli překvapeni, jak skvělý výkon jsme podali," liboval si ostravský brankář Filip Šindelář, který vychytal premiérovou nulu v sezóně. „Konečně. Na čistém kontu mají ovšem veliký podíl spoluhráči. Úžasně mi výbornou prací v defenzívě pomáhali. Rád něco zaplatím do společné kasy," usmíval se.

Šindelář nechtěl příliš spekulovat, zda současná výtečná forma jeho mužstva nějak souvisí s účastí Vítkovic na Spenglerově poháru v závěru loňského roku. „Turnaj v Davosu odhalil naše nedostatky. Poznali jsme, jak to chodí v mezinárodním hokeji. Je možné, že zkušenosti teď zúročujeme," připustil.

Ostravský kouč Peter Oremus si pochvaloval, že se jeho celek v současnosti opírá o sílu kolektivu. „I ve Zlíně si kluci počínali na ledě jako tým. A je samozřejmě příjemné, když cítí tak velkou podporu v brance. Filip Šindelář jim skvělými zákroky dodává jistotu," cenil si.

Vítěznou šňůru chtějí Vítkovičtí protáhnout

Zatímco Vítkovičtí nyní s optimismem vzhlížejí k pátečnímu derby s rovněž rozjetým Třincem, ve Zlíně řeší, proč padli už ve čtvrtém domácím duelu v řadě. „Všechny ty zápasy se podobaly jako vejce vejci. Nejdřív máme tlak, ale neproměníme šance, a pak sami inkasujeme. A když dostaneme druhou branku, těžko se utkání s tak silným soupeřem, jakým jsou momentálně Vítkovice, otáčí," přemítal zlínský asistent Juraj Jurík.

Jeho mužstvo mělo v úterý i trochu smůly, druhý gól inkasovalo takřka zároveň se sirénou ukončující úvodní dvacetiminutovku. „Prý do konce třetiny scházela snad jedna jediná desetina vteřiny," krčil rameny zklamaný Jurík. „V tomto směru jsme v této sezóně asi bohužel extraligovými rekordmany. Podobné góly těsně před klaksonem jsme už obdrželi i od Sparty a Kladna," štvalo ho.

Zlíňané doufají, že přítrž dalším ztrátám udělají v pátek a v neděli v dalších dvou domácích střetnutích s Libercem a Litvínovem. Vítkovičtí mají nyní dokonce třikrát za sebou výhodu domácího prostředí. „Snad definitivně dokážeme, že umíme vyhrávat i před našimi fandy a vítěznou šňůru ještě protáhneme," přál si Šindelář.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice