Hlavní obsah

Kladno - Zlín 0:2Kladno nestačilo na Zlín, Kašík si připsal první čisté konto

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Valenta 0 : 1
25. Čajánek 0 : 2
Záznam online reportáže

Kladno

Hokejisté Kladna podlehli v dnešním 41. extraligovém kole Zlínu po bezkrevném výkonu 0:2. Rytíři tak potřetí za sebou nebodovali a jejich šance na to, aby se vyhnuli baráži, se opět o něco ztenčila. Góly vítězů zaznamenali Tomáš Valenta a Petr Čajánek, gólman Libor Kašík si připsal první čisté konto kariéry v extralize.

Článek

Moravanům chyběly hned tři opory zadních řad: Zámorský a Horák z důvodu zranění a Matějíček kvůli trestu, ovšem na defenzivě hostů to kvalitě nijak neubralo.

Čajánek, Leška a spol. působili od samého začátku podstatně lepším dojmem než Kladno, na němž byla již patrná určitá nervozita, možná někdy i rezignace. Většinou se hrálo v obranném pásmu domácích, z čehož vyplynul úvodní a prakticky i rozhodující gól utkání.

Ve 12. minutě zamířil Valenta od modré čáry a puk skončil v horní části Cháberovy branky. Rytíři upadli ještě do větší deprese. Vzápětí mohli inkasovat podruhé, ale Melenovský pohrdl obrovskou příležitostí.

Kladno se zmohlo na jediný závar před jednadvacetiletým Kašíkem, ale zlínská obrana pracovala skvěle. Zlín sázel na osvědčenou praxi; perfektní obranu a rychlé brejky. Při vlastním oslabení ujela dvojice Čajánek - Holík, ale druhého jmenovaného perfektně vychytal kladenský gólman.

Přesto se zlínský kapitán Čajánek ve druhé třetině gólově prosadil, i když hodně šťastnou brankou, když si při přesilovce jeho nahození před branku srazil Černošek do vlastní sítě. Při střelecké impotenci Kladna bylo téměř rozhodnuto, kdo si odveze body.

Moravský celek i nadále hrál to, co potřeboval. Z rychlých protiútoků měl navíc několik dalších výborných šancí a nebýt výborného Chábery v brance Kladna, byl rozdíl podstatně vyšší.

Závěrečná třetina již moc hokejové krásy nenabídla. Hosté si zkušeně hlídali náskok. Kladeňáci prakticky jen jednou překonali hostující defenzívu, když Dragounova střela zazvonila na tyč. Zlínský brankář Kašík se tak mohl radovat z první nuly mezi dospělými v extralize.

41. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - PSG Zlín 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Valenta (Melenovský, Řezníček), 25. Čajánek. Rozhodčí: Lacina, Hodek - Bádal, Lučan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 2412.
Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, Černošek, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Gutwald - Treille, Dragoun, Lukáč - Tenkrát, Zagrapan, Rudovský - Eberle, Patera, M. Hořava - Šilhavý, Havlíček, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Tesařík, Urbanec, Řezníček, Valenta - Balaštík, Leška, O. Veselý - Okál, Čajánek, P. Sedláček - J. Ondráček, Holík, Köhler - Honejsek, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: