Hlavní obsah

Plzeň díky gólu Vlasáka ovládla šlágr se Spartou, Vary obraly Hradec

Praha
Aktualizováno

Šest zápasů 42. kola servíruje ve svém nedělním menu hokejová Tipsport extraliga. Vedoucí Sparta se deset kol před koncem základní části mohla přiblížit na dostřel stobodové hranice, na ledě Plzně ale vyšla střelecky naprázdno. Indiáni zvítězili gólem Tomáše Vlasáka 1:0 a osamostatnili se na druhé příčce tabulky. Dosud druhý Hradec Králové prohrál doma po nájezdech s Karlovými Vary a je s dvoubodovou ztrátou třetí.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Veteráni v euforii. Hráči Plzně Tomáš Vlasák (vlevo) a Martin Straka se radují z vítězství nad Spartou.

Článek
Fotogalerie

Plzeň tak dál vládne domácímu ledu, kde prohrála naposledy 27. října loňského roku právě se Spartou, v dalších třinácti zápasech slavili Indiáni triumf. V neděli sice úvodní gól dlouho bezbrankového duelu vstřelila Sparta, videorozhodčí byl ale nakonec proti kvůli posunuté brance. A odpověď domácích přišla záhy, když se poněkud netradičně od modré čáry prosadil Vlasák.

Vedle skalpu suverénního lídra, který i přes prohru vede extraligu s náskokem šestnácti bodů, mohl hokejisty Plzně těšit i výsledek nepřímého souboje s hráči Mountfieldu, který byl se stejným počtem bodů na druhém místě jen rozdílem skóre.

Hradečtí sice hráli doma s papírově slabšími Karlovými Vary, Západočechy ale z dvanáctého místa dělily jen tři body od elitní desítky pro play off, takže měli o motivaci postaráno. Průběh utkání nabídl vyrovnaný průběh, domácí dvakrát vedli, Energie ale vždy manko smazala. Ve 46. minutě Karlovarští dokonce vedli po trefě Pohla, tříbodový sen jim ale překazil v 58. minutě Kudrna. Nakonec rozhodly až nájezdy, v nichž zajistil dva body pro hosty Zaťovič. Plzeň se tak osamostatnila na druhém místě, Hradec jako třetí celek tabulky ztrácí dva body.

Do souboje o druhou příčku v neděli nepromluvili hokejisté čtvrtých Vítkovic, kteří sehráli zápas 42. kola s Kladnem 21. ledna a na domácím ledě oslavili vítězství 5:2.

Třinec opustil elitní šestku

Maximálně těsné jsou rozestupy na hraničních pozicích. O místa v elitní šestce, která má zajištěný přímý postup do čtvrtfinále, hrála trojice Třinec, Brno a Zlín, jíž v tabulce dělily pouhé tři body.

Třinečtí na ledě Zlína dokázali stáhnout dvoubrankové manko, čtyři minuty před koncem ale vystřelil důležité tři body pro domácí druhým gólem v zápase Bedřich Köhler. Zlín tak o skóre svého dnešního soupeře přeskočil a původní pátý Třinec z první šestky nakonec vypadl. Oba rivaly totiž přeskočila Kometa, která na ledě Chomutova vybojovala těsné vítězství 2:1.

Dramatická je stále situace i na hranici desítky pro play off. Hráči Pardubic se po domácím vítězství 3:1 nad Slavií posunuli před pražský celek na osmou příčku. Černého Petra v podobě prvního nepostupového místa se nedokázali zbavit hokejisté Liberce, kteří v souboji s původně devátým Litvínovem zvítězili 3:2 v prodloužení a nakonec zůstali jedenáctí. Po dnešku desátá Verva ale drží poslední postupové místo s náskokem jediného bodu a z dvanácté pozice se se ztrátou tří bodů dál otevřeně hlásí do souboje i Karlovy Vary.

42. kolo hokejové extraligy
Zlín - Třinec 3:2on-line
Branky: 6. Marušák, 15. a 56. Köhler - 37. Galvas, 49. Rákos.
Hradec Králové - Karlovy Vary 3:4 SNon-line
Branky: 2. Dej, 25. Šimánek, 58. Kudrna - 12. Hovorka, 33. Zaťovič, 46. Pohl, rozh. nájezd Zaťovič.
Pardubice - Slavia Praha 3:1on-line
Branky: 5. Tybor, 13. a 60. Sýkora - 46. Stránský.
Chomutov - Brno 1:2on-line
Branky: 40. Hruška - 28. Kempný, 46. Svoboda.
Plzeň - Sparta Praha 1:0on-line
Branka: 49. Vlasák.
Liberec - Litvínov 3:2 PPon-line
Branky: 11. Urban, 36. Nedvěd, 64. Bulík - 41. Lukeš, 59. Pavlík.
21.1. Vítkovice - Kladno 5:2

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice