Hlavní obsah

Pardubice slavily s replikou poháru, originál je poškozen

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic absolvovali úterní návštěvu radnice, mistrovskou jízdu městem i večerní show s fanoušky v Duhové Aréně s replikou poháru. Originál je totiž po bezprostředních oslavách po zisku titulu stále poškozen a musí být restaurován. Trofej, s kterou noví šampioni v úterý slavnostně zakončovali sezónu, se už podle fotografií s originálem liší.

Článek

"Původní trofej se musí zrestaurovat. A to za čtyři dny stihnout nejde," přiznal nakonec pro hokej.cz generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý. Pohár, který přebírá kapitán mistrovského týmu již pět let, utrpěl škody na několika místech. Pardubicemi se šířily zvěsti, že se trofej topila i v Labi.

"Kluci si s pohárem prostě užili. Stalo se, no a co. Nevím, proč se z toho dělá taková senzace. Zeptejte se na to hráčů. Já jsem pohár viděl naposledy po posledním finále ve tři ráno v baru," navázal Kusý, který slíbil, že klub originál uvede do původního stavu.

"Není to nic dramatického. Musí se přidělat uši, které byly stejně vyviklané a benzinem smýt fixové nápisy. Uděláme, co je naše povinnost. Dáme pohár do kupy. Po minulé sezóně restaurován vůbec nebyl, tak se to vezme aspoň najednou," doplnil Kusý a má plány i se zhotovenou replikou. "Mělo by to fungovat jako v NHL. Předávat se bude originál, s nímž se hráči potěší, ale pak se bude slavit s replikou," navrhl Kusý, který chce myšlenku předložit na příštím zasedání Asociace profesionálních klubů ledního hokeje.

Šéf extraligy Stanislav Šulc nebyl po informaci o osudu originální trofeje nijak klidný. "Chápu, že během oslav panuje bujaré veselí, ale i to by mělo mít své hranice," citoval Šulce dnešní tisk. "Počítali jsme s určitou mírou úcty k těm, kteří pohár vyhráli v minulosti, a kdo ho vyhraje v budoucnu. Pohár je putovní, tedy není majetkem vítěze. Podle toho je třeba se k němu chovat. Kdyby byl jejich, ať si ho klidně rozcupují," dodal.

Reklama

Související témata: