Hlavní obsah

Kometa zlomila domácí prokletí. Krize se letos nekoná, zářil Kýhos

Brno

Hokejisté Komety zlomili prokletí domácího ledu, v zápase s Hradcem Králové poprvé brali před svými fandy v novém roce všechny tři body. O triumfu Brňanů 2:1 rozhodl tři minuty před koncem v přesilovce útočník Vojtěch Němec.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brněnský Vojtěch Němec oslavuje svoji vítěznou branku proti Hradci.

Článek

„Jsme šťastni, konečně to vyšlo. Zvítězili jsme doma v pravý čas krátce před olympijskou pauzou. Cením si, že jsme dokázali skóre otočit. Trpělivě jsme se snažili vyzrát na perfektně propracovanou hradeckou defenzívu. V poslední třetině se nám to dvakrát povedlo," zářil Němec.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Připustil, že při rozhodující trefě měl i trochu štěstí. „Puk se trochu náhodně odrazil ke mně před prázdnou bránu. Nebylo těžké ho dopravit do sítě. Vedení jsme pak naštěstí uhájili a já jsem si po utkání uvědomil, jak jsem strašně unavený. Ještě musíme v sobotu zdárně zvládnout dohrávku ve Vítkovicích a pak se už těším na odpočinek," vyhlížel přestávku.

Němec si připsal i asistenci při vyrovnávacím gólu Jana Hrušky. Ten jím uťal rozmáhající se pískot části fandů Komety nespokojených s výkonem svého týmu. „Byli jsme už pod velkým psychickým tlakem, ale naštěstí jsme ho ustáli. Nelichotivou domácí sérii jsme protrhli. Moc si vážíme těch příznivců, kteří nás povzbuzovali i v době, kdy nám to moc nešlo," vzkázal Hruška na dálku.

Brňané mají po výhře nad Hradcem takřka jistotu postupu do play off. „Snad jsme všem škarohlídům dokázali, že letos žádná krize na mužstvo nepřijde," usmíval se vítězoslavně trenér Vladimír Kýhos, který pochválil veterána Trvaje, jenž v brance zaskočil za zraněnou jedničku Čiliaka.

V kabině Mountfieldu naopak zavládlo po nepovedeném duelu hrobové ticho. „Zpytovali jsme svědomí. Za stavu 1:0 pro nás jsme měli šance přidat druhou branku. Bohužel se tak nestalo a v poslední třetině jsme zcela selhali. Ještěže se teď extraliga víc než dva týdny hrát nebude," ulevoval si hradecký kouč Peter Draisaitl.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice