Hlavní obsah

Litvínovský Lukeš sice šance neproměnil, ale těšila jej výhra

Litvínov

Hokejový útočník František Lukeš z Litvínova sice v souboji s Karlovými Vary neproměnil několik šancí, ale náplastí mu byly důležité tři body za vítězství 2:1. Opora Vervy vyslala na brankáře Tomáše Závorku sedm pokusů, suverénně nejvíce ze všech hráčů v důležité bitvě o desítku pro play off. Gólu se Lukeš nedočkal, ale připsal si asistenci na první gól Jánského, kterého vyslal do sólového úniku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Litvínova se radují z vítězství nad Karlovými Vary.

Článek

"Měl jsem hodně šancí, dal jsem břevno a tyčku, ale hlavně že jsme vyhráli. Musíme udělat desítku, moje body nejsou důležité," řekl Lukeš. Rodák z Kadaně strávil na ledě přes 21 minut a patřil k nejvíce vytěžovaným hráčům svého týmu. "Dobře jsme potrénovali, takže nebylo těžké naskočit zpátky do toho kolotoče. Už jsme se všichni těšili, až to zase vypukne," prohlásil s úsměvem dvaatřicetiletý forvard.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Litvínov opět potvrdil, že od Karlových Varů moc branek letos nedostává. Poslední dvě vzájemná utkání skončila 2:1 a body byly rozděleny na obě strany. "Karlovy Vary hrály dnes výborně, bylo to těžké utkání, ale takové to bude už pořád. Musíme hrát takto každý zápas a dělat body, hrajeme čtyři utkání, z toho tři venku, takže to bude moc těžké," prohlásil Lukeš.

Jeho nejkrásnější moment přišel v 25. minutě. Vzal si puk za vlastní brankou a svou brilantní technikou s ním prokličkoval až do útočného pásma, kde se snažil pohotově zakončit, ale puk mu úplně nesedl a hostující brankář Tomáš Závorka jej v pohodě chytil do výstroje. "Jak jsem dělal stahovačku, tak jsem mohl ještě popojet a pak teprve vystřelit, ani jsem nekoukal a trefil jsem brankáře do prsou," popsal Lukeš.

V pátek Litvínov cestuje do Brna, kde naposledy vyhrál 3:2 a Severočeši mají sebevědomí, přestože se jim venku nedaří zdaleka tak jako doma. "Proti Brnu se nám daří, takže tam určitě pojedeme pro body a uvidíme, co se stane," dodal Lukeš.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice